Članovi Hrvatske udruge Benedikt i drugi Splićani posjetili Škabrnju i Pakoštane

U subotu, 17. studenog 2012., 50-ak članova Hrvatske udruge Benedikt i drugih zainteresiranih Splićana posjetilo je mjesto Škabrnju, povodom 21. obljetnice stradanja u tom mjestu, kako bi odali počast svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama.

Navedeni posjet organiziran je u sklopu manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju koju je Hrvatska udruga Benedikt organizirala od 12. do 17. studenog 2012. Po dolasku u Škabrnju u kapeli župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije dočekali su ih i srdačno pozdravili načelnik Škabrnje g. Luka Škara i zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja g. Marko Miljanić.

Nakon toga je g. Marko Miljanić održao jednosatno potresno i vrlo emotivno predavanje o događanjima i stradanjima u Škabrnji u jesen 1991. godine do konačnog pada mjesta 18. studenog 1991. Po završetku izlaganja g. Miljanića obišli su župnu crkvu te su posjetili prostorije općine Škabrnja gdje se g. Škari i g. Miljaniću u ime svih izletnika zahvalio, na gostoprimstvu i svemu što su učinili u obrani svoga mjesta i domovine Hrvatske, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt dr. Vide Popović.

Svoj boravak u Škabrnji članovi HUB-a i drugi Splićani završili su posjetom mjesnog groblja sv. Luke gdje su položili vijenac i pomolili se za sve poginule u obrani Škabrnje.

Na povratku u Split zaustavili su se u rodnom mjestu generala Ante Gotovine, u Pakoštanima, gdje su posjetili župnu crkvu Uzašašća Gospodinova te su se zadržali u šetnji mjestom.

Sve izletnike je pozdravio načelnik općine Pakoštani g. Milivoj Kurtov, a u župnoj crkvi su imali priliku susresti i porazgovarati s Gotovininom tetom Marijom Miočev.

Dolaskom u Split, u Vukovarskoj ulici, zapalili su svijeće i pomolili se za sve poginule u obrani Vukovara i Škabrnje.

HUB

Odgovori

Skip to content