Rudi Tomić: Hrvatska u žarištu športske pozornosti

Hrvatska je nogometna reprezentacija zabilježila vidne uspjehe na EURO 2012, ne samo sa dobrim rezultatima u najjačoj skupini  Europskog nogometnog prvenstva, nego su pokazali i  veliku virtuoznost u najpopularnijem športu u svijetu.

Ipak, ne ćemo ukazivati na športske kvalitete pojedinih igrača, jer u sastavu izbornika Bilića nije bilo ni jedne slabe karike: momci su bili uzor u igri i izgledu, što se može provjeriti u svjetskim medijima. I pored kvalitetnog nogometa, pristojnog športskog ponašanja, hrvatska je reprezentacija znatno oštećena: sudci su bili pristrani ili slijepi, jer u najkritičnijim momentima nisu ”vidjeli” prekršaje na igračima s kockastim dresovima!; visoki dužnosnici UEFA, bili su pozicionirani na  najpreglednijem dijelu tribina također nisu ”vidjeli” krive presude sudaca – Howarda Webba (Engleza) i Wolfgang Starka (Nijemca) koji su ukrali pobjede hrvatskoj momčadi! Pročitajte izvrsnu kolumnu – Ilija Zovko: ”Započeo Željko Jovanović, završio Wolfgang Stark”

Gledajući sa športskog stajališta, zar je trebalo pomoći Talijanima i Španjolcima, svjetskim i europskim prvacima, u okršaju sa Hrvatima ?  Ali, pokazalo se je da ni najbolji športski ”proroci” nisu mogli proreći ishod susreta s hrvatskim vitezovima. I zbog toga trebalo je politiku uvesti u igru, a to nije bilo teško, jer je bila velika nazočnost hrvatskih navijača, koji su burno bodrili svoje sunarodnjake na terenu. Ne samo što su bili brojčano velika skupina (većinom mladog svijeta), već su bili i odjeveni s hrvatskim znakovljem  (dresovima i šalovima) čime su  predstavljali hrvatsku naciju diljem svijeta.

Hoćemo Hrvatsku, ali bez Hrvata!

Ne možemo reći da su hrvatski navijači  ”anđeli”, ali nisu ni sotone – kako ih se predstavlja u Hrvatskoj i u frankosaksonskom  svijetu. Stoga treba ukazati, u prvom redu športskim dužnosnicima u UEFA, da Hrvati nisu Rome, koje se može ucjenjivati, kažnjavati i izbacivati – samo zato što su ono što jesu.  Vodstvo UEFA ne razlikuje se ni za jotu od vodstva EU ili Beogradskog fašizma: hoće Hrvatsku u svoju zajednicu (uniju), ali bez Hrvata! Gdje je glas prosvjeda i otpora u Hrvatskoj? Ne zaboravimo: Onima koji pristaju na ucjene – ne čini se nikakva nepravda!

Kakve veze ima banana i baklja sa rasizmom? Još manje je u svezi hrvatsko znakovlje sa fašizmom i nacizmom, jer po tim zaključcima mogli bismo ustanoviti, da je većina Hrvata (90%) imalo u ruci, na autu, u kući, u džepu ili oko vrata – takvo ili slično znakovlje tijekom utakmica hrvatske reprezentacije.  Trebalo je pod svaku cijenu zaustaviti manifestiranje hrvatskog nacionalizma i državotvornosti u slobodnom svijetu. To je bila prvotna nakana Vlade u RH i stranih neprijatelja hrvatskog naroda.

”Antifašisti” u RH (zbog manifestiranja nacionalizma, rodoljublja i domoljublja, te oduševljenja sveukupnog hrvatskog pučanstva, koje se je očitovalo tijekom EURO 2912) izgubili su političke adute i doveli vlast u upitnu situaciju političkog čimbenika u Hrvatskoj.

Bilo je još nešto upadnije i očevidnije – naime, u skupinama hrvatskih navijača nije bilo splitskih i zagrebačkih pedera, rumene političke vrhuške i medijskih kretena, što se može zaključiti iz izjave premijera Milanovića: ”Ekstremni desničari sramote hrvatsku državu.” Milanović nije otkrio gdje su se na tribini smjestili njegovi ljevičari i gay-lezbijke – i za koga su oni navijali?

”Proud to be Croat”

Među prvim zlobnicima pojavio se s osvrtom drug (d..k) Ante Tomić: ”Hrvatski navijači su među većim idiotima, ako ne i najveći idioti od svih navijača na Europskom nogometnom prvenstvu…” U nastavku kaže, da nije od onih ”Proud to be Croat” ali nije  mogao spavati (ne zbog grižnje savjesti!) ”Otvorio sam oči u mraku i zapanjeno šapnuo: ‘Krvi ti Isusove, pa i ja sam Hrvat!’ Da sam shvatio da sam peder. ne bih se valjda više začudio. Jer primijetili ste možda, ja ne držim mnogo do nacionalnosti (…) Zvuči nastrano, kao što vjerojatno i jest, ali je tako. Ja sam, nažalost, Hrvat.”: www.slobodnadalmacija.hr  Čovjek koji može u dvije-tri rečenice toliko pogrdne istine iznijeti o sebi, srami ljudski rod – ni među majmunima ne bi imao mjesto, jer je ne određenog roda i spola. Nesretnik. Nemo malus felix! (Nijedan zao čovjek nije sretan). Iuv. 4,8.) Da se ne zaboravi, riječ je o glavnom političkom kolumnisti Slobodne Dalmacije i Jutarnjeg lista.

Čitatelji, bojkotirajte ova dva dnevnika, jer njihovi vlasnici, urednici i suradnici  smatraju vas idiotima i rasistima!

Optužbe Uefa i hrvatskih državnih medija na račun hrvatskih navijača donesene su prije nego što je poljsko redarstvo objavilo izvješće o neredu i privelo jednog Rusa koji je bacao baklje iz skupine hrvatskih navijača. Poljska je policija također ustanovila da je među hrvatskim navijačima bilo i Srba koji su imali hrvatske dresove, kojima je bio zadatak da s provokacijama prave nerede na stadionu i tako navuku mržnju na Hrvate. S dokumentima dokazuje Hrvoje Delač: ”Srbi su se u hrvatskim dresovima infiltrirali među naše i divljali”: www.vecernji.hr

Zaključna misao

Predsjednik UEFA Michel Platini nazvao je hrvatske navijače rasistima i još nekim pogrdnim izrazima, jer netko je iz tog dijel publike, gdje je bila poveća skupina hrvatskih navijača bacio bananu na igralište u tijeku utakmice sa Talijanima. Banana je navodno bila namijenjena talijanskom igraču crne puti Mariu Balotelli, koji je inače poznat kao arogantna osoba i jedan od najagresivnijih igrača uopće.

Pretpostavimo da je netko od Hrvata bacio bananu na igralište, zašto je Palatini zbog jedne banane provocirao cijelu Afriku? To je mogla biti podvala Hrvatima, jer se s time htjelo pokazati da RH geografski izgleda kao banana. Svejedno, Hrvatska će platiti kaznu, jer ”pravda” je na strani stranih (ne)pravednika.

Prošle godine nekoliko čelnih ljudi u Francuskom nogometnom savezu spremali su urotu kojom bi se moglo ograničiti broj Arapa  i Afrikanaca  u sastavu Francuske reprezentacije. Platini je ignorirao cijeli ovaj rasistički izgred: nikom se nije ništa dogodilo! UEFA je trebala suspendirati francusku reprezentaciju zbog apartheid-esque agenda.

Dakle, po sudu Platinia , francuski rasizam je OK. Stoga će kazniti reprezentaciju male Hrvatske, kako bi se mogao dobiti dojam da UEFA ima ”ziro tolerence” za rasizam.

UEFA je namjestila kontroverzne sudce za hrvatske susrete s Talijanima i Španjolcima. Naime, poznato je koliko Englezi mrze Hrvate, jer su ih izbacili iz svjetskog natjecanja, stoga su stavili Howard Webb da vodi hrvatsko-talijanski dvoboj. Pristranost je bila očevidna, a ćelavi Webb podcjenjivački se smješkao hrvatskim igračima na svaki prigovor.

No, ” da se vlasi ne dosjete” za susret sa Španjolcima dali su zviždaljku bahatom i licemjernom Švabi Wolfgang Starku, s obzirom da postoji nekakvo pravilo – dogma o hrvatsko-njemačkom prijateljstvu, pa tko će kao ”svoj svome”: Stark je lijepo žute kartone na hrvatske igrače, da su se Hrvati i Nijemci morali sramiti od njegovog srama. O nedosuđenim kaznenim udarcima na Mariju Mandžukiću – da i ne govorimo. UEFA je Izbacila Starka od daljeg suđenja, nakon što je on izbacio Hrvatsku do daljnjeg natjecanja.

Čestitamo hrvatskim igračima – skupno i pojedinačno, Slavenu Biliću i njegovim suradnicima, hrvatskim navijačima – momcima i djevojkama, koji su se kitili i dičili hrvatskim simbolima! Ovakvo oduševljenje za hrvatsku nacionalnost na športskim terenima treba presaditi i na političku njivu, kako bismo već jednom izabrali prave ljude da upravljaju u RH s onim što je još ostalo od nacionalnog ponosa, gospodarstva i  nerasprodanog  prostora.

Rudi Tomić

Odgovori

Skip to content