Važna nova studija o posljedicama istospolnih brakova

Izvješće iz NYC-a   Kad sam prošle godine svjedočio o predloženom zakonu o redefiniranju braka u svojoj državi, predlagatelji zakona su temeljili to na studiji koja kaže da će lezbijke biti bolje mame od nas ostalih. Nijedno značajno izvješće se nije pojavilo kako bi ga nijekalo, te je tako u javnim raspravama, strana za ravnopravnost spolova imala značajnu prednost u recenziranom istraživanju.

To se ovog tjedna promijenilo s novom studijom, koja pokazuje zašto djeca koju je odgojio homoseksualni par, sve više pate i zašto su prethodne studije promašene.

Nova studija koju je napravio Mark Regnerus, objavljena je u ovomjesečnom Social Science Journal-u.

Ovdje je NRO-ova (National Review Online) procjena nalaza studije:

Djeca s roditeljima s istospolnim odnosima su “podređena” u skoro svim kategorijama. Neke od ovih razlika mogu biti razmjerno benigne –  napr. da li je čovjek glasovao na zadnjim predsjedničkim izborima, ali većina njih definitivno nisu.

Jedan deficit posebno je zabrinjavajući: Manje od 2% djece, čiste biološke obitelji doživljava neku vrstu seksualnog zlostavljanja, dok je takva brojka djece istospolnih brakova čak 23%.

Isto tako je uznemirujući podatak da 14% djece iz istospolnih parova provelo neko vrijeme u udomiteljskoj skrbi, u usporedbi s 2% američke populacije u cjelini.

Uhićenja, eksperimentiranje s drogom i stopa nezaposlenosti su bili veći kod djece kod istospolnih parova.

Ovdje je i zaključak Ross-a Douthata iz New York Times-a

Regnerusova studija je podsjećanje na ono zašto je brak tradicionalno smatran i nečim više, od  slavljenja ljubavi i znaka građanske jednakosti, i zašto su u opravdanja institucije uključena i prava djece na njihove biološke roditelje, kao i kod dvoje ljubavnika, jedno prema drugome.

Svrha braka, u tom smislu, nije bila smao provjera pristanka odrasle osobe koja ulazi u nj, nego pružanje potpore i priznanja na određeni način, za nošenje i podizanje djece – svrha, čija će prepoznatljiva prednost ostati očigledna, čak ako to priznanje opada i nestane.

Susan Yoshihara /turtlebayandbeyond.org

Pripremio: M.S./ benedikt

Odgovori

Skip to content