III. Dani Luke Botića – interkulturalni dijalog

Udruga za revitalizaciju sela Opor-Botići i ove nam godine donosi dvodnevnu manifestaciju pod nazivom

Dani Luke Botića

Manifestacija će se održati u petak u selu Opor, te u nedjelju u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

U petak, 8. lipnja s početkom u 20 sati u selu Opor, III. Dane Luke Botića otvoriti će nastup ženske klape Mendula. Potom će svoje literarne radove predstaviti kaštelanski i splitski autori Mladen Kuzmanić, Vesna Kovač, Mario Žuvela, Zora Birimiša, Marina Čapalija i Tonita Popović.

Prvi dan manifestacije završiti će izvođenjem ulomaka iz djela Luke Botića u interpretaciji glumca Trpimira Jurkića (HNK Split). Posebnost ove interpretacije je i to što će se odvijati ispred rodne kuće oca Luke Botića.

Luka Botić, između ostalog, poznat je i kao prvi književnik sa ovih prostora koji je u svojim djelima težio izmijeniti dotadašnju crno – bijelu sliku kršćansko – muslimanskih odnosa i pozvati na međusobni interkulturalni dijalog.

Stoga nam druga večer, u nedjelju 10. lipnja s početkom u 19 sati u dvorcu Vitturi, donosi okrugli stol naslova Interkulturalni dijalog u Hrvatskoj i Europi danas.

Za okruglim stolom razgovarati će dr. sc. don Marinko Vidović sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i mr. sc. Mirza ef. Mešić iz Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Odgovori

Skip to content