I Tito je imao svoga ljubavnika – Fitzroya Macleana!

‘Tamo na Rivi čekat’ ću te Esma mala, tamo na rivi kod dugina ferala…’ Cijeli Split, cijela Dalmacija, pa rekli bi i šire, cijela zemlja, pa u krajnjoj liniji i „vasceli balkanski region“ ovih dana je na nogama; iščekuje se dan ‘D’! Engleski rečeno, čeka se ‘Gay-Pride’ odnosno kako to ‘prkno-ljupci’ lijepo kažu: ‘Parada ponosa’ u našem slobodoljubivom, Kerumovom gradu Splitu! Kao da moja tranzicijska, ruralna i demokratski zaostala Hrvatska polaže ispit zrelosti glede upisa na ugledno ‘Jevropsko veleučilište’; il’ će biti ili ne će biti članom homo-ljubive, demokratske Europe, pitanje je sad?
 
Već nam stižu oštra upozorenja iz ‘prkno-ljubačkih’ udruga Engleske i Francuske glede pažnje prema tim ‘ugroženim devijantima’, podigao se na noge i brižni europski Monitoring, ajme majko! S neskrivenim uzbuđenjem čekamo tu ‘Paradu Ponosa’ u kojoj će naša europska ministrica, Esma Frčko, na čelu gay-lezbijske kolone čvrstom rukom primiti dršku duginog barjaka u pratnji homo-ljubivog ministra unutarnjih poslova, našeg Ranka a možda se u njihovoj pratnji nađe i veliki, korpulentni simpatizer ‘prkno-ljubaca’, naš dragi Šime. Bila bi to prava fešta šarenih duginih boja ili kako draga Nadalina kaže: prava fešta od jaj’!?
 
Preostalo je još malo vremena do tog historijskog dana, devetog lipnja, a još uvijek neke ‘nazadne strukture’ grada Splita ne dozvoljavaju da Parada Ponosa zadovoljno svrši svoj emotivni mimohod na splitskoj Rivi, zašto? Ruku na srce, splitska Riva oduvijek je bila centralno mjesto važnih društveno-političkih događanja u gradu Splitu. Pa, sjetimo se samo davne 1962. godine kada je najveći sin naših naroda i narodnosti uključivo i ‘pedera’, drug Tito održao onaj čuveni govor pred stotinjak tisuća svojih obožavatelja. Interesantno, prema najnovijim povijesnim istraživanjima i naš legendarni drug Tito je bio gay, peder odnosno ‘prkno-ljubac’, pa pročitajmo zajedno (dnevno.hr, 28. 1. 2012.), citat: „Fitzroy Maclean, voditelj britanske misije koja je 1943. trebala utvrditi tko ubija najviše Nijemaca u Jugoslaviji prema nekim navodima je bio dugogodišnji ljubavnik Tite. Naime, Maclean je od 1934. do 1937. bio u Parizu (kad i Tito), a od 1937. do 1939. u Moskvi (na vlastiti zahtjev). Tito je zaveo Macleana po naredbi iz Moskve, pa je tako zapravo NKVD špijunirao britanske snage.
 
Nakon što je Tito poslan u Jugoslaviju da preuzme Partiju, MacLean je proveo godine tražeći priliku da bude poslan u Jugoslaviju. Međutim, zaljubio se u Ivu Lolu Ribara što je naljutilo Titu. Navodno su nacisti kao uslugu Titi likvidirali Ribara. Kasnije je homoseksualna povijest Tite postala tabu, pa je navodno August Cesarec ubijen jer je znao za to. Neki tvrde da je i Stepinac saznao preko svećenika za tu sklonost, a oni su mu to prenijeli iz povjerljivih ispovijesti partizana. S druge strane, Kardelj je kasnije postao Titin glavni ljubavnik pa stoga nije likvidiran kada je ideološki zastranio. Jovanka Broz je za to znala, no nije je brinulo jer je sve to smatrala samo oblikom samozadovoljavanja. Staljin je dobro znao za sve to preko NKVD-a, pa je pokušavao Titu ucijeniti u poslušnost. Kako je to prošlo svi znamo jer je Jugoslavija postala vođa pokreta nesvrstanih.
 
Zanimljiva je primjedba jednog preminulog člana CK koji je ženi i prijateljima spomenuo da Tito voli uzimati komuniste s nižih pozicija za ljubavnike. Među licima koje je spomenuo bio je i poručnik OZNE, Budimir Lončar, koji je kasnije postao ministar vanjskih poslova SFRJ, te savjetnik Stjepana Mesića i Ive Josipovića“, završen citat. Eto, treba respektirati i avangardno gay-evsko opredjeljenje voljenog nam druga Tite, oca hrvatskog antifašizma koji je praotac neovisne nam države. Stoga nastavimo Titinim putem te u ponosnoj paradi ‘prkno-ljubaca’ uglas zapjevajmo:
 
‘Druže Tito mi ti se kunemo da sa tvoga (pederskog) puta ne skrećemo’; a i nismo daleko od tog, Njegovog puta! Posebno je značajno da su podršku gay-ponosu na ‘Rivi’ pružili i naši ugledni literati poput šeširdžije Ante Tomića i onog mezo-Srbina, Borisa (pr)Dež-ulovića, nadamo se da će na jednaki način pomoći i našim istočnim susjedima u ‘prevazilaženju’ njihove primitivne homofobije; bilo im sa srećom!
 
Dodatak: Kako bi ‘uveličala’ Paradu ‘Ponosa’ seksualno devijantne manjine, naša europska ministrica poznatija kao zmija-kobra poručuje ženama Vukovara silovanim tijekom Domovinskog rata: ‘Očekivala bih da i vi, kao žrtve nasilja, imate solidarnost sa svim drugim žrtvama ili potencijalnim žrtvama nasilja te očekujem da ćete biti u prvim redovima na Split Prideu’, sic! Jeste li čuli nešto morbidnije, perverznije i uvredljivije od ovoga što se drznula izreći ‘Esma Frčko’, besramno vrijeđajući ne samo nesretne žene grada-heroja nego time, poput prave ‘orjunašice’ i naš Domovinski rat; i ne prvi put!? Nije to nikakvo čudo, pa, dobar dio rata za slobodu provela je u slobodnoj Americi a da je kojim slučajem bila u zemlji izvrgnuta opasnosti četničkog silovanja ne bi joj to ni malo smetalo, ni fizički ni ideološki! Ta bi kobra „zvečarka“ jednostavno legla na madrac, dobrovoljno pružila bedra bradatom ‘čedi’ uživajući u fizičkom snošaju s partnerom jednake orjunaške ideologije koju je i sama genetski baštinila od svojih orjunaških predaka, sic!
 
Damir Kalafatić/hrvatski-fokus

Odgovori

Skip to content