Aktualni režim niže skandale: Zašto Karamarko šuti?

HDZ je izabrao novo vodstvo, usprkos medijskim napisima izbori su bili demokratski, najviše kandidata dosad, svi kandidati relevantni, bivši ministri, premijerka, ugledni liječnici, svi kandidati, putem medija ili u stranci, imali su priliku reći što žele, neki su govorili i previše, dok su, kako su vidjelo, najbolje prošli oni koji su uglavnom šutjeli, posebno u završnici izborne utrke, Prgomet, Karamarko, s druge strane najglasniji Darko MIlinović dobio je manje glasova nego neki kandidati za predsjednika kućnog savjeta.

Puno se očekivalo od ovih izbora u HDZ-u, ponajprije zbog činjenice da aktualni režim uopće nije imaio oporbu, radili su što su htjeli, svaki tjedan barem jednom sablaznili javnost svojim odlukama, Karamarko je dao obećanje da će se sve promijeniti nakon njegove pobjede, da će Hrvatska dobiti oporbu a “Žikino kolo” odseliti iz Kumrovca. Drugim riječima, da ćemo napokon dobiti stranku koja će reagirati na svaku prirodnu i društvenu nepogodu. I što smo dobili? Sjećate li se koje reakcije Tomislava Karamarka nakon što je postao predsjednik donedavno vladajuće političke opcije? Ima je razloga reagirati, odmah po izboru u Kumrovcu smo imali komunistički dernek crvenih vampira. Karamarko je šutio, iako se radilo o klasičnoj uvredi zdravom razumu, umjesto njega govorio je Prgomet, svojim jednostanim ukazanjem kod Ace Stankovića fascinirao je uglavnom one koji očekuju drugi stupanj Sanaderizacije HDZ-a. Navodna

Milanović je ismijao Hrvatski sabor telefonskom smjenom guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, iako on nema ovlasti smijeniti guvernera, iako to može samo Sabor nakon rasprave, Karamarko šuti kao zaliven. U Splitu imamo gay paradu, aktualno vodstvo HDZ-a ni o tome nema svoj decidiran stav, ne oko toga treba li ili ne u demokratskoj državi dozvoliti javno okupljanje homoseksualaca, nego ponajprije oko policijskog udara na lokalnu vlast i političko nasilje ministra Ostojića. HDZ, kao demokršćanska stranka, uoči svake gay parade mora izaći s jasnom porukom, porukom koja bi smirivala tenzije, ali i porukom koja bin nedvojbeno osudila nasilje koje provodi režim prema osnovnim institucijama sistema.

Idemo dalje, skandalozna ministrica vanjskih poslova, Vesna Pusić,  s kojom Hrvatska već ima negativna iskustva, prisjetimo se samo gluposti kada je vlastitu državu optužila za agresiju na Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne čudi, naime, dok se Hrvatska borila na bojšnici ona je s bracom pisala pamflete protiv vrhovnog zapovjednika hrvatske vojske i to tek nakon što se vratila s lutanja po bijelom svijetu, neviđenom bahatošću, koja graniči s ludilom, izvrijeđala je žene silovane tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, HDZ ni zucnuti o tome. Karamarko je odmah trebao najaviti da će u Saboru zatražiti raspravu o ostavci, odnosno otkazu radikalnoj Pusićki. Ništa. HNS je marginalna strančica, koja na hrvatskoj političkoj sceni ima taman toliko glasova koiko i ostali radikali u ostalim zemljama Europske unije, međutim, samo u Hrvatskoj je jedna takva ekstremistička partija na vlasti. Umjesto u HDZ narod se, kada je u pitanju HNS, uzda još samo u mađarsko pravosuđe.

Najnovijii gaf, koji pokazuje bahatost aktualnog režima vezan je uz SDP-ovu Morticiju Addams, ženu na štiklama, Mirelu Holy, skandaloznim pismom, političkom intervencijom, pokušala je spasiti, suprugu svog stranačkog kolege od otkaza, međutim, i takav skandal HDZ je prešutio. Što se još treba u ovoj zemlji dogoditi pa da HDZ napokon reagira?

tinolovka-news.com

Odgovori

Skip to content