Antihrvatski rasizam

Povodom promocije knjige Rasizam svjetskih moćnika, koja će se u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, održati, 12. lipnja 2012. u Nadbiskupskom sjemenistu u Splitu, prenosimo članak Glasa Koncila, s osvrtom na zagrebačko predstavljanje knjige.

U samostanu bl. Augustina Kažotića u Zagrebu predstavljena je u srijedu 9. svibnja knjiga Josipa Pećarića »Rasizam svjetskih moćnika«. Knjigu su predstavili fr. Vjekoslav Lasić, dr. Miroslav Tuđman, urednik knjige Zdravko Vlaić, pjesnik Stijepo Mijović Kočan i autor.

Knjiga počinje predgovorom koji je napisao pjesnik Stijepo Mijović Kočan, a u kojem govori o nepravednosti Haškog suda, Pećarićevu znanstvenom radu i zalaganju da se otkrije istina o Hrvatskoj te navodi niz faktografskih primjera iz Domovinskog rata.

Slijedi Pismo Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda za oslobođenje hrvatskih generala na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom jeziku i imena njegovih 1.100 supotpisnika. U drugom poglavlju autor govori o nastanku pisma, pojedinim supotpisnicima i njihovim reakcijama, problemima na koje su nailazili u Hrvatskoj, pismima koja su poslali predsjednici Vlade RH i Hrvatskom saboru 2011. godine.

U trećem poglavlju Pećarić iznosi govore generala Praljka o susretu Tuđmana i Miloševića 1991. godine, o rušenju Starog mosta u Mostaru, modeliranju rata, muslimanskim izbjeglicama, prišivanju dokumenata te o činjenici da postoji toliko puno Hrvata koji strasno mrze svoj narod. Govori i mišljenja pojedinih intelektualaca nastavak su i sljedećeg poglavlja u kojem se navodi i činjenica da je Kosor kao predsjednica Vlade RH poslala pismo Vijeću sigurnosti UN-a. U posljednjem poglavlju autor iznosi niz govora s predstavljanja njegove knjige »Rasizam suda u Hagu«.

Naglasivši da je ta knjiga nastavak Pećarićeve knjige »Rasizam suda u Hagu«, dr. Tuđman je pojašnjavao odnos hrvatske javnosti i Haga, Haškog suda te kakav je odnos prema istini i prema onima koji govore istinu.

Vlajić je naglasio da svjetski moćnici misle da mogu izbrisati hrvatski identitet, ali dok postoje ljudi poput akademika Pećarića, hrvatskih generala, hrvatskih sinova i kćeri, Hrvatska neće propasti. 

GK/ benedikt

Odgovori

Skip to content