Djevica sam i to je veći uspjeh od diplome i zlata

Atletičarka Jones      Ako se poseksaš, brže ćeš trčati, govorili su mi neki udvarači


Foto: ‘MICHAEL GERMANAPress Association’

Američka atletičarka Lolo Jones mogla bi biti najpoželjnija sportašica u olimpijskom selu u Londonu. I meta najvećih zavodnika među olimpijcima. Lolo je jedna od najboljih preponašica na svijetu. Atletskoga je tijela, atraktivna izgleda… i djevica je. Tako je barem na svom Twitteru sama objavila djevojka pomalo egzotična izgleda čijim venama teku francuska, indijanska, afroamerička i norveška krv.

Puno puta u iskušenju

Ova 29-godišnja sportašica dvostruka je dvoranska svjetska prvakinja s ambicijom da karijeru okruni olimpijskim zlatom u Londonu. Za HBO-ovu emisiju “Real Sports” otvoreno je govorila o svojoj nevinosti.

– To je nešto što želim pokloniti budućem suprugu. Očuvati nevinost bio je težak put, nešto najteže u mom životu. Teže od priprema za Olimpijske igre, teže od studiranja i završavanja fakulteta…

Teže joj je možda jedino bilo na OI-ju u Pekingu kada je kao favoritkinja discipline 100 metara s preponama zapela za prepone nadomak zlata.

– Žalosno je da mi se to dogodilo u najvećoj utrci života – kazala je Lolo nakon što je plakala po hodnicima stadiona grcajući “zašto, zašto”.

Jedna je od kandidatkinja za olimpijsko odličje, a medijska pozornost koju će imati, osim zbog nevinosti, mogla bi joj biti uteg. Priznala je da ponuda za seks i “pomoć” oko razdjevičenja ne nedostaje.

“Napadat” će ju u Londonu

– Više sam puta bila u iskušenju. Neki su mi govorili da ću, ako se poseksam, trčati brže, a ja sam im na to odgovarala: “Ja doista želim to olimpijsko zlato, ali za seks još nisam. Želim se prije udati.”

Svaka čast. U vrijeme općeg promiskuiteta nekomu je stalo do čednosti. S druge strane, iznenađujuće je da Lolo partnera traži putem Twittera. U to ime, našalila se na svoj račun:

– Očekujem da će me netko prevariti fotografijom. Da će izgledati kao model za Abercrombie, a onda će se pojaviti netko tko izgleda tako pretilo kao da je izašao iz emisije “Najveći gubitnik”.

Svojevrsna je to poruka i romantičnim, ali i nezasitnim mužjacima da prate Lolo na Twitteru jer bi im se mogla ukazati prilika da s njom izađu. Doduše, takve će vjerojatno dočekati s transparentom “ništa prije braka”. A na to je, vjerojatno, naletio i poneki zagrebački fulir, odnosno splitski galeb u vrijeme njenih boravaka u Hrvatskoj. Jer, Lolo izgleda jako dobro, ne samo na atletskoj stazi nego i za izlazaka. Na početku karijere trenirala je skok u dalj i vis.

– Ni jedna djevojka nije se htjela baviti trčanjem preko prepona pa sam pokušala ja i ostala. Sve su se bojale ozljeda i modrica po nogama od udaraca po preponama, meni je to baš bilo zabavno – rekla je Lolo.

Dvostruka dvoranska prvakinja svijeta (2008. i 2010.) na 60 metara prepone više je puta nastupala u Hrvatskoj. Prije dvije godine imala je čak dva nastupa. Pobijedila je na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu, a druga je bila na Continental Cupu u Splitu. Atletski je svijet pamti kao favoritkinju za olimpijsko zlato u Pekingu, kamo je stigla s najboljim rezultatom, gdje je postala i jedna od tragičarki natjecanja. Kad se činilo da je zlato njeno, zapela je za devetu preponu (od deset) i završila kao sedma, što je iskoristila njena sunarodnjakinja Dawn Harper i osvojila zlato.

Dražen Brajdić/vecernji.net

Odgovori

Skip to content