HRVATI SU SRPSKA SRAMOTA

Kada nekom zadrtom Hrvatu sprašiš istinu u lice, bezumnik se peni. Kad su van kontrole, Hrvati vređaju na materinskom srpskom jeziku, koji su iz pakosti prema braći Srbima zvali i ilirskim, šiptarskim! Da Hrvat pobedi svoje utvare i shvati da je Srbin, sve bi mu selo.

Došlo je vreme da pokažeš da si ponosan Srbin! – veli mi moja pametna tetka Jela iz Kostajnice. Hrvatstvo je srpsko slepo crevo! Ono je teret, a srpstvo je sloboda. Srpstvo opušta! Izvesno je da Hrvate ne zanima sloboda, nego stanje borbe za slobodu. Potlačenost je alibi za nesposobnost!

Srbi rehabilitacijom Draže dokazuju svoju suverenost

Velike počasti vojvodi Draži Mihailoviću dokaz su slobode Srba u odnosu na Hrvate. Srbija može da rehabilituje koga hoće i ceo svet može samo da se snebiva. Medijska povika naručena je za potrebe izbora u Srbiji! Drugovi Hrvati, ako vojvoda Mihailović nije bio antifašist, zašto se ne bune vaši partizani zbog njegove rehabilitacije? Naravski, suprotna rehabilitacija Ante Pavelića, poglavnika NDH, nije unutarnja stvar Hrvatske. Tačnije, rehabilitaciju Pavelića Hrvati uopšte ne smeju da pokrenu! Autonomaš Franjo Tuđman pokušao je na prevaru da rehabilituje NDH.

Iako će mučki umorenog Vojvodu od strane Tita, partizana i komunista, ovih dana da proglase formalno pokojnim, Vojvoda je živ i uvek će da živi u srcu zadnjeg Srbina na kugli zemaljskoj! Tog tragičnog 17. jula 1946. na Adi Cignaliji Vojvoda je razapet i treći dan uskrsno. Vojvoda nikada nije izdao Otadžbinu. Srbi su 1941. potpisali pakt sa Hitlerom da spreče nemačku odmazdu. Četnici su ušli u NDH da zaštite Hrvate. Čitam tog polupismenog kroatizovanog bednika Milana Jajčinovića u zagrobnom Večernjem listu. “Svi su komunisti bili antifašisti!” Pravi Srbin takvu glupost ne može da provali da ga pečete ko pečurku na inkvizicijskoj lomači.

Hrvatska je evropska bludnica!

Braćo Hrvati, težak je život s vama. Najpre vas udamo ko usedelicu, pa vas onda preudajemo ko raspuštenicu. Otkidamo za vas komad po komad Srbije, ali vi ne umete da sačuvate miraz. Malo se sporečkate sa svekrom i svekrvom i evo vas nazad materi: mi smo Srbi, živela Jugoslavija. Čujemo da imate gospodarski rast od 5 posto! – veli neki dan leni i sneni Ivo zvan Jovo našem šminkeru Borisu. Ajde da se družimo! Moj je tata bio partizan! Zar Tuđman nije bio partizan? Pružili smo mu gostoprimstvo u Beogradu, dali mu ogroman stan, lepu plaću, lepu drugaricu i generalski čin, lepo mu vaspitali decu i unuke, a on se osetio diskriminisan. Diskriminiso ga pravedni Bog!

Uvek sam hteo da vas priupitam, čije je Bugojno? Zar vas nije stid Bugojanske grupe? Bosna se deli, a Tuđman karta sa Suadom Rizvanbegovićem! Dođe nam da formiramo NDH i da vam je predamo, ko poklon. Eto vam, najedite se, prokleto vam bilo. Za razliku od Hrvata, Srbi uvek slede neki smisao. Možda je bilo silovanja u Bosni, ali samo kao dio ratne taktike. Srebrenica je tragedija – ostade u Republici Srpskoj. U Prijedoru se za Drugog svetskog rata dogodilo svašta, ali je tamo danas bista velikog Jovana Raškovića. Što ste vi Hrvati nameravali da postignete sa Ahmićima? Čoveče, napali ste selo od pet kuća!

Uvredljive hrvatske laži

Srbi žive svoj hrišćanski vizantijski život po Zakonopravilu sv. Save iz 1217. Srbi su rekli NE Hitleru i njegovoj najsnažnijoj armiji u istoriji. Hrvati su rekli Hitleru DA i nisu se nimalo uvredili da je Hitler najpre ponudio pakt Srbima. Takozvana agresija Srbije na Hrvatsku bila je regularna intervencija JNA. Izlazak JNA iz kasarni naredio je Hrvat Stjepan Mesić.

Dux Croatorum je latinski izraz za primitivnog ilirskog čobana iz Dalminiuma, naški rečeno iz Ovčarnika. Preživele su samo dve predaje o poreklu Hrvata. Kada srpska familija Horvata shvata da nema šanse da joj srpski car dadne posed i titulu, izdade Hristosa i uteče rimskom patrijarhu, samozvanom papi, lažnom Petrovom nasledniku. Prezime Horvat vrlo je često u Mađarskoj. Po drugoj predaji, izmišljeni su Hrvati i njihov knez Branimir. Najpre je plasirano lažno priznanje lažnog rimskog pape od lažnog “hrvatskog” kneza, pa onda zahvala lažnog pape lažnom knezu, a sve je poslužilo sotonskom Rimu da preotme srpski Jadran. Srpski istoričar Jovan Pejin hrabro je nastupio u zagrobačkoj emisiji “In medias res”, okružen bednim neprijateljima srpstva, izložen ustaškom podsmehu.

Hrvati su “narod” bez svoje kulture

Prva Jugoslavija zadržala je pojam Hrvata zbog vatikanskih makinacija u pravnoj istoriji. Ne možete samo tako jedno bolesno osećanje da proglasite narodom. Čuo sam za dalmatinski pršut i dalmatinsku kuhinju, za dalmatinske klape i dalmatinsku književnost – šta je tu hrvatsko? Pa onda ta užasna reč glazba, koja može da uđe u uši ko muzika samo u nekom logoru. Beograd je naš ponos, dika je i naš Biograd na srpskoj obali, ali Bijelograd? Zašto se ni jedna varoš u “Bijeloj Hrvatskoj” tako ne zove? Marija Majka i Domovina nisu značajke hrvatske kulture, nego određene razlike katoličke vere u odnosu na pravoslavno hrišćanstvo.

Stalno se ponavlja laž da su ilirski čobani sa štapovima od liskovače u sedmom veku porazili Obre i zaposeli njihova lovišta. Bre, Obre! One iste Obre, pred kojima se tresla Vizantija! Hrvate povuče lepota Lepe Naše, a kada im drugi dan javimo visinu poreza, oni ograđuju “svoje”. Kakav je to narod kome stranac August Šenoa piše Seljačku bunu. One jade Matoš i Ujević postaše Hrvati ko i Tuđman, kada ih isterašmo iz Beograda. Neka mi netko kaže barem jednog hrvatskog pesnika ili naučnika. Matvijević, Ijergović, Slavjenka Drakulić, Tjesla, Bošković? Svojatate nam Držića i Gundulića! Postoji li veća budalaština od Balada Petrice Kerempuha, za koje gnjecavi Titin pajdaš Krleža priznade da nisu napisane ni na jednom jeziku. Sam autor nije mogao da objasni šta je napiso. Takva je cela “hrvatska” kultura. Vaš najizvođeniji umetnik je predsednik! Šta vam taj komponuje i sprema, jadna vam mati?     

Džaba ti mleko u krave, kada nema uprave!

Hiljade katoličkih sveštenika mučili su i ubijali Srbe, dan i noć. Srbi su poput Hrista prikovani na krst. Milioni Srba, Židova i Roma završili su u katoličkim logorima, a najveće stratište Hrvati podigoše u srpskom Jasenovcu, na srpskom posedu i na srpskom gazdinstvu. Tamo su ustaše preuzele srpsku fabriku lanaca i njima okovale srpsku nejač. Vazdušne snimke Jasenovca ne bele se od oblaka, ni od snega, nego od srpskih kostiju. Bijelograd! Pa opet, kada to posmatramo iz plemenite srpske perspektive, bio je to bratoubilački rat između Srba. Ne treba Hrvati da se nama izvinjavaju za Jasenovac, jer je to zamka kojom potvrđuju da postoje ko narod. Ne treba Srbi da se izvinjavaju za takozvanu “agresiju na Hrvatsku”, jer Hrvatska ne postoji!   

Što će ti samostalnost, kad ne znaš čemu služi. Džaba ti mleko u krave, kada nema uprave! Hrvatska je samostalna koliko i Arizona u SAD. Kad se prašina slegla, Hrvata nema. Na izborima u “Hrvatskoj” pobedili su Srbi, a predsednik je Ivo zvan Jovo, ili Jovo zvan Ivo, svejedno. I, gde su nestali ti Hrvati? Nema ih ili im prisede hrvatska vlast? Ko je glaso za Srbe? Dakle, da ponovimo suštinsku činjenicu: da bi zločinački Rim preoteo Dalmaciju od Srbije i Vizantije, izmislio je nekakve Kroate, koji zapravo nisu narod. Svako selo u takozvanoj RH ima svoj poseban jezik i svoju lokalnu Bogorodicu! Glupa je diskusija o tome koliko je Hrvata stradalo na Blajburgu, kad Hrvati ne postoje. Četnici su vitezovi slobode! Ustaše su veštački stvoreni Hrvati u Italiji. Moj je utisak da su ustaše bile jako usamljeni nesrećnici, nasilno udaljeni od svog srpskog korena. Braćo Hrvati, popustite i vi malo. Priznajte barem da govorite srpski! Da vam je srpski materinski jezik!  /trvtkodolic.blog.hr

Odgovori

Skip to content