Napretkov kulturni centar ugostio iranskog veleposlanika

Hrvatsko kulturno društvo Napredak nastavilo je suradnju s Koordinacijom hrvatskih društava prijateljstava. Tako je u utorak,  27. ožujka  u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u suradnji s Hrvatsko-iranskim društvom prijateljstva i Društvom prijateljstva s Bosnom i Hercegovinom održana tribina  Hrvatska i Iran pogled u prošlost, pogled u budućnost.

Gost tribine i glavni predavač bio je veleposlanik Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj NJ.E. Mohsen Sharif Khodaei. U svom obraćanju izložio je povijest diplomatskih odnosa dviju zemalja, ukazao na sadašnje odnose te izrazio želju za produbljivanjem istih. Kako se Iranski kulturni centar u Zagrebu, kojemu je glavna zadaća promicanje kulturnih odnosa dviju zemalja, bavi i izdavaštvom, prisutnima su podijeljena neka od izdanja Centra.

U cilju promicanja kulturne raznolikosti, samo dva dana kasnije, u četvrtak 29. ožujka, u suradnji s Hrvatsko-armenskim društvom prijateljstva održan je program pod nazivom Armenska večer. Ugodno druženje počelo je kratkim predstavljanjem Hrvatsko-armenskog društva prijateljstva, kojemu je cilj promicanja kulturne, znanstvene i gospodarske suradnje između hrvatskoga i armenskoga naroda te njegovanja prijateljstva. O Armeniji, njenom narodu, povijesti kao i armenskoj kulturi vrlo iscrpno govorio je gospodin Ante Biluš, predsjednik Vodećeg odbora Hrvatsko- armenskog društva prijateljstva.

U glazbenom dijelu večeri, kratkim izlaganjem o armenskoj glazbi uz prigodan mali koncert, nastupio je dr. Ruben Dalibaltayan, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu izvodeći djela hrvatskih i armenskih kompozitora.

Raznoliki kulturni i društveni program s aktualnim temama, izvođačima, predavačima i kazališnim predstavama nastavit ćemo i u travnju pa koristimo priliku pozvati sve naše članove, prijatelje i simpatizere da prate najavu budućih događanja u Napretkovom kulturnom centru na Napretkovoj web stranici. (http://hkdnapredak.com)

Odgovori

Skip to content