HČSP i hrvatski generali

Hrvatska čista stranka prava, prema najavi brojnih internet portala

 

 

će 13. travnja 2012. u Zagrebu organizirati Međunarodnu nacionalističku konferenciju, a 14. travnja mimohod kroz Zagreb pod nazivom “ZA GENERALE”.
Tema Međunarodne nacionalističke konferencije je “Važnost povezivanja nacionalista Europe”. .
Dan nakon konferencije, točnije 14. travnja 2012. u 11 sati biti će organiziran mimohod kroz Zagreb pod nazivom “ZA GENERALE”. Mimohod se organizira povodom godišnjice sramotne presude hrvatskim generalima u Haagu. Početna točka mimohoda je Trg kralja Tomislava (preko puta Glavnog željezničkog kolodvora). Završna točka mimohoda je Trg bana Jelačića, gdje će biti održani i prigodni govori.
Ova najava nacionalističke konferencije sa sudionicima iz nekoliko europskih država, ne bi bila vrijedna posebne pažnje da se zadržava samo unutar tih stranaka, ali oni pokušavaju nametnuti svoju tobožnju brigu o hrvatskim braniteljima, a posebno o hrvatskim generalima u Haagu.
Povezivanje hrvatskih generala i općenito hrvatskih branitelja sa evropskom desnicom, ponegdje i vrlo ekstremnom je do sada najopasniji potez uperen upravo protiv branitelja i zatočenih hrvatskih generala koji je ikada povučen još od 1991.g. Nešto tako najviše odgovara upravo neprijateljima hrvatskih branitelja i hrvatske države i njene samostalnosti. Tako nešto teško da bi se usudile naručiti i tajne službe nekih zapadnoeuropskih država koje su se najviše eksponirale u antihrvatstvu.
Da se odmah razumijemo, ništa nemam protiv da se srodne političke stranke, pa makar i one ideološki najekstremnije, međusobno povezuju u Europi, ali svojatati pravo na zaštitu hrvatskih branitelja nema niti jedna politička stranka, a poglavito ona ili one koje su u svojim zemljama ocijenjene kao desničarske i ekstremne.
Hrvatski obrambeni Domovinski rat je pripadao narodu kao cjelini, a nikakvim političkim strankama, a ponajmanje onima na krajnjoj desnici ili krajnjoj ljevici. To je bio svenarodni pokret i svako povezivanje hrvatskih branitelja s takvim strankama je vrlo opasno, ponajprije za same branitelje, a posebno one zatočene u Haagu, ali i za hrvatsku državu.
Ako smo i na što ponosni, ponosni smo da naši branitelji u vrijeme obranbenog Domovinskog ratu nisu nosili nikakva ideološka obilježja, već su nosili krunice oko vrata. Što pokazuje da im je jedini ideal bila vjera i sloboda naroda, žrtvovanje za hrvatsku budućnost, borba za dobro protiv zla, borba za pravdu i istinu, ali jednako tako i za čovječnost u skladu s Kristovim naukom ljubavi. Oni dobro znaju da se samo na takvim temeljima može graditi budućnost naroda, da samo na takvim temeljima mogu i trebaju održavati svoj braniteljski status kao časni ljudi od koji su mnogi žrtvovali i svoj život za opću dobrobit. Svako njihovo povezivanja s desničarskim strankama u Europi znači njihovu propast, znači brukanje Hrvatske koja ionako nije miljenica Europe, i mnogi jedva čekaju takav nebulozni potez politički neodgovornih ljudi.
Pozivam takve političke stranke da se u svome politikanstvu okane hrvatskih branitelja, jer im s time mogu samo naškoditi. Jednako tako pozivam i sve braniteljske udruge da se, dok je to još na vrijeme, javno energično ograde od takvog skrbništva – jer to može uroditi samo neželjenim zlim plodovima i posljedicama. Takav potez „hrvatske desnice“ otvara ustavu navođenja vode na mlin hrvatske ljevice, koji su to jedva dočekali, da se pokažu kao „novi“ antifašisti i da dobiju novi legitimitet.
Niti jedna politika nije privatna stvar, svaka se tiče naroda pa i njegove sudbine. Hrvatskoj ne treba nikakvo povezivanje s europskim desničarenjem, a jednako tako joj ne treba ni ljevičarsko povezivanje s ljevičarskim pokretima u Europi i svijetu. Povijest je u oba slučaja pokazala da je to Hrvatska vrlo skupo platila.
Hrvatska treba i mora graditi samo svoju vlastitu politiku i kod svakog političkog poteza procijeniti je li joj to donosi dobrobit ili na bilo koji način joj može naškoditi. To je jedini kriterij pragmatičnosti. A povijest uspješnih naroda se uvijek temeljila na politici pragmatičnosti jer im je to najviše donosilo dobrobiti.
Naša domovina je naša najveća ljubav i to ona mistična iskonska, nepatvorena i nitko nema pravo na tu ljubav nabacivati se blatom i tako brukati našu domovinu i našu državu.

Mile Prpa/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content