Glas struke: Domovinski rat premalo zastupljen u školama .

Agencija za odgoj i obrazovanje pokrenula je stručno usavršavanje

 kako bi učitelji i nastavnici što stručnije i profesionalnije, isključivo na osnovi činjenica i prikupljenih dokaza te znanstvenih istraživanja, poučavali učenike o Domovinskom ratu. 

 

Tema Domovinskog rata, jedna od najvažnijih tema hrvatske povijesti, znanstveno je nedorečena i nedovoljno zastupljena u nastavi povijesti i školskim udžbenicima. Agencija za odgoj i obrazovanje zbog toga je pokrenula stručno usavršavanje kako bi učitelji i nastavnici što stručnije i profesionalnije, isključivo na osnovi činjenica i prikupljenih dokaza te znanstvenih istraživanja, poučavali učenike o Domovinskom ratu, piše Vjesnik.

»Agencija za odgoj i obrazovanje od 2006. godine organizira stručne skupove na temu Domovinskog rata na regionalnoj razini, a od 2008. godine stručni skupovi organiziraju se na državnoj razini za sve učitelje i nastavnike povijesti«, kažu u Agenciji.Na stručnim skupovima kao predavači sudjeluju i predavanja održavaju istaknuti znanstvenici i povjesničari koji se bave Domovinskim ratom, sudionici Domovinskog rata i učitelji odnosno nastavnici sa svojim učenicima koji su radili projekte ili istraživačke radove na temu Domovinski rat.

 Državni stručni skup o Domovinskom ratu ove godine održat će se od 2. do 4. travnja na Plitvicama, a tema skupa bit će Prvi oružani sukobi i prve žrtve – Krvavi Uskrs na Plitvicama 1991. M.B./hrsvijet.net

 

Odgovori

Skip to content