Roberto Mancini u Međugorju: Čvrsto vjerujem da sam na posebnom mjestu

Trener Manchester Cityja Roberto Mancini stigao je jučer na dvodevni posjet Međugorju. Posjetio je jučer Brdo ukazanja i štićenike Obiteljskog centara papa Ivan Pavao II. Tijekom boravka u Međugorju Mancini je održao tiskovnu konferencije na kojoj je bilo riječi o razlozima njegovog dolaska u Međugorje ali i o nogometu – najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

– Vjerujem da sam na posebnom mjestu. Već dosta godina želim doći u Međugorje, sada mi se pružila prilika da budem tu na barem dan i pol i sretan sam zbog toga, kazao je Mancini, koji je prvi put u Hercegovini, iako je za Međugorje čuo prije više od 25. godina.

– Prvi put mi je o Međugorju govorio svećenik iz Genove prije više od 25 godina. On je dolazio ovdje u početku ukazanja. Čuo sam svjedočanstva i drugih osoba koji su dolazili ovdje, kazao je proslavljeni trener Manchester Cityja i dugogodišnji reprezentativac Italije.

– Vjera mi je pomogla i pomaža mi u životu, ali ne vjerujem da se to odnosi na karijeru jer vjuerujem da Gospodin i Gospa imaju važnijih stvari o kojima trebaju brinuti, dodao je Mancini koji drži da se hodočasnici iz Međugorja vraćaju bolji.

U nastavku tiskovne konferencije Mancini je govorio o nogometu, predstojećem prvenstvu Europe na kojem će snage odmjeriti Hrvatska i njegova Italija, o Manchester Cityju i engleskom Premiershipu ali i o Luki Modriću.

– Italija ima velike šanse za proći skupinu, ali vjerujem to i za Hrvatsku. Uvjeren sam kako upravo Hrvatska i Italija mogu proći dalje, iako, nogomet je čudna stvar, kazao je talijanski stručnjak te prokomentirao Luku Modrića, kojeg bi, kako kaže, rado vidio u redovima vlastite momčadi.

– Modrić je izvanredan igrač, jedan od najboljih u engleskom prvenstvu, no nije ga jednostavno kupiti jer igra u vrhunskom klubu, zaključio je Mancini, uz obećanje kako se uskoro opet vraća u Međugorje.

MB/komentar/benedikt

Odgovori

Skip to content