SLUČAJNO?! POGLEDAJTE GRAF KOJI SVE OTKRIVA: Hrvatska propada kao nikad, sve istočnoeuropske zemlje bilježe najveći rast u povijesti!

DONOSIMO GRAF KOJI RAZOTKRIVA SVE Hrvatska ekonomski propada, dok istočna Europa raste kao nikada dosad

Unatoč beskrajnom optimizmu pojedinih članova aktualne Vlade, hrvatskoj ekonomskoj agoniji ne nazire se kraj.

BDP je u manje-više konstantnom padu još od trenutka kada je prije kojih pet godina globalna ekonomija utonula u veliku recesiju, a prema posljednjim projekcijama, koje je objavio Međunarodni monetarni fond, ove se godine očekuje novi pad od 0,5 do 1 posto na godišnjoj razini.

Razlozi su već nebrojeno puta izneseni, a svi se zajednički mogu svesti na nedostatak snage i volje za provođenjem strukturnih reformi kojima bi se konačno dokinulo beskrajno rasipanje javnog novca te realnom sektoru omogućilo da prodiše i postane istinski pokretač ekonomskog napretka.

Graf
Usporedi li se kretanje hrvatske stope BDP-a u proteklih pet godina s kretanjem istog ključnog ekonomskog pokazatelja u drugim, s Hrvatskom usporedivim europskim državama, vidi se zapravo kakve je posljedice kriza ostavila na Hrvatsku.

Dok su se drugi očito prilagodili i uspjeli izroniti iz ponora, Hrvatska je uvjerljivo i dalje na dnu, s trendom da potone i ispod njega.

Na grafikonu koji možete vidjeti crvena isprekidana linija pokazuje hrvatski BDP, koji jedini među svim ostalima neumoljivo juri prema dolje.

Čak je i Slovenija, za koju se u više navrata proteklih godina vjerovalo da će biti sljedeća koja će zatražiti međunarodnu financijsku pomoć, premda se vrti oko nule, uspjela barem malo pridići, a najviše u oči bodu trendovi u Rumunjskoj i Bugarskoj, koje se često znaju isticati kao države koje u članstvo EU nisu zaslužile ući prije Hrvatske.

Ukratko, priloženi grafikon je još jedan dokaz koji razotkriva ekonomski glib u koji je Hrvatska zapala.

Izvor: JL

 

Odgovori

Skip to content