JESTE LI SLOBODNI?

Ili zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetog, koji stanuje u vama… Ne znate li da ne pripadate sami sebi? 1 Korinćanima 6:19

ČIJI sam ja? Kad se zapitam, moj je prvi poriv da to odbacim kao nesuvislo. Poput apostola Pavla, koji je uživao prava i slobode rimskog građanina, i ja se mogu pohvaliti da sam slobodan čovjek – barem što se tiče politike.

Olav Olavson bio je slobodan građanin Švedske, ali našao se u novčanim tegobama. Očajan je prodao svoje tijelo za medicinska istraživanja Karolinskom intitutu u Stockholmu godine 1910. Godinu dana nakon toga naslijedio je golemo bogatstvo i nastojao je otkupiti svoje tijelo. Ali institut je odbio prodati mu prava na vlastito tijelo, pa je u sudskom procesu izgubio parnicu. Institut je čak naplatio štetu, jer je Olav dao izvaditi dva zuba koja su ga boljela, a da od Instituta nije zatražio dozvolu.

Svi smo mi robovi grijehu i duhovno smo mrtvi – osim ako se nismo ponovno rodili od Boga. Možemo se osloboditi kazne i moći grijeha kad u molitvi zamolimo Isusa da postane naš Osloboditelj. Doživljavamo duhovnu slobodu kad prihvatimo Božji dar oproštenja i zatim se predajemo poput robova Bogu u Njegovu službu, kako je to opisao apostol Pavao u Rimljanima 6:22: “Ali sada, dok služite Bogu, pošto ste oslobođeni od grijeha, imate za rod posvećenje, a za svršetak vječni život.”

Kako li je to čudna, ali u isto vrijeme blagoslovljena suprotnost! Kao Božji sluge uživamo u istinitoj slobodi, miru i nadi.
Bože, bili smo zatočenici grijeha, ali Spasitelj nas je oslobodio svojom žrtvom.

Da biste stekli pravu slobodu, predajte se Kristu. (Zamak duše)

Odgovori

Skip to content