”Ministre Ostojiću, mi nećemo na Split Pride!”

“Ministre, mi nećemo na Split Pride. To smo jasno rekli, nismo se skrivali, puštali demagoško crnilo i kupovali vrijeme šaljući Vas u povorku” poručili su otvorenim pismom ministru unutranjih poslova Ranku Ostojiću splitski gradonačelnik Željko Kerum te njegovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov.

“Umjesto da smiruje tenzije uoči najavljenog Split Pride-a i radi na jačanju sigurnosti građana, hrvatski ministar unutarnjih poslova bavi se delegiranjem osoba u povorku koja će se dogoditi za skoro tri mjeseca. Dok on pokušava biti duhovit, u Splitu divljački pretuku prvaka splitske Opere. Dok se on bavi time tko bi trebao sudjelovati na Split Prideu, u Zagrebu tuku dalmatinske studente samo zato što govore „pogrešnim” dijalektom” istaknuli su splitski čelnici.

Zapitali su može li može li ministar, za promjenu, reći što je sam napravio da građani budu sigurniji i što je učinio da spriječi „ubijanje različitosti” umjesto da drugima govori što bi trebali raditi. Poručili su kako nije ministrov posao da slaže povorku nego da stvori uvjete u kojima će se građani osjećati sigurno, u kojima će moći bez straha izaći iz kuće i govoriti svojim jezikom bez obzira u kojem se kraju Hrvatske nalazili.

“Je li slaganjem povorke obavio svoj posao neka pita roditelje dalmatinskih studenata, neka pita prvaka splitske Opere, neka danas pita bilo kojeg građanina u Splitu, u gradu na kojeg gleda s visoka iz ministarske fotelje” pišu čelnici Splita.

S. Vukovic/vlm/Ben

Odgovori

Skip to content