Dr. R. Ćavar: G. Dujmoviću, ne zazivajte toljage!

Žao mi je što se moram odazvati glasu svoje savjesti, i ukratko se osvrnuti na Vašu kolumnu u Večernjem listu od subote, 18. veljače 2012. godine. Dobro je da ste prekorili Josipovića zbog njegovih riječi u izraelskom Knesetu, kada je rekao kako je glavni problem u Hrvatskoj još uvijek “ustaška zmija, koja je, iako oslabljena, još uvijek tu”.

Na žalost, ni Vi se ne ponašate bolje, kada, pored svih bjelodanih komunističkih zločina nad hrvatskim narodom, što dokazuju tisuće otkrivenih masovnih grobnica diljem Slovenije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i tko zna još koliko diljem Vojvodine i Srbije, prihvaćate sve megalomanske i mitomanske klevete i laži o NDH i Ustašama – dragovoljcima obrane ratne države Hrvatske i najvećim žrtvama velikosrpskih komunističkih zločina i megalomanskih laži, te podržavate te laži svojim riječima “Strahote ustaških zločina doista su bile takve da je posve razumljivo što je Josipović imao potrebu ispričati se za te zločine”. Dakle, Vi prihvaćate laži i još zazivate toljage da stučete tu ustašku zmiju ako još postoji.

Zar to nije pravo cipelarenje već strašno oklevetanih žrtava na podu, što zaista nije pošteno!

Razumijem da se treba boriti za egzistenciju sebe i obitelji, ali pošten čovjek za to ne prodaje dušu đavlu, nego pošteno i dosljedno živi i uzda se u Božju providnost!

Željela bih da Vi meni odgovorite konkretno koje su to strahote ustaških zločina i gdje su te masovne grobnice njihovih žrtava? Jesu li možda u Šaranovoj jami, gdje bi ih trebalo, prema optužbama, biti 10-15 tisuća, među kojima i djed Borisa Tadića, a zapravo u toj jami, dokazano, nema ni jednoga kostura? Ipak, oni, uz nazočnost dužnosnika hrvatske vlasti, služe nad tom jamom takozvane parastose! Ili, recite gdje je pokopano, ne samo 800.000-1.500.000 Srba ubijenih u Jasenovcu, nego, po najnovijem, tobože znanstvenom istraživanju, 80.000 žrtava, među kojima i 19.000 djece?

Zašto se jasenovačko tlo ne prekopava i ne oda počast tolikim žrtvama?

Nije li se stalo sa iskopavanjima zbog toga što su u tri jasenovačke grobnice nađene samo žrtve partizanskih poslijeratnih zločina! Dalje se ne usude kopati, a Vi recite gdje je se moglo skriti i tih tobože dokazanih 80.000 žrtava?

Što se tiče rasnih zakona protiv Židova, oni su, na žalost, bili na snazi u svim europskim zemljama pod dominacijom Hitlera. Židovima i Izraelu, izgleda, ti zakoni smetaju samo u NDH, iako se tu nastojalo pomagati Židovima više nego u bilo kojoj drugoj zemlji, a proglašeno je i najviše Pravednika među narodima. Znači, od ustaških vlasti mnogi su mogli spašavati Židove, pa i Srbe i komuniste, koji su se borili protiv hrvatske države. Radi usporedbe, razmislite tko je i koga mogao spasiti od poslijeratne komunističke vlasti!

Stoga, gospodine Dujmoviću, ako tako nastavite, budući da ste mlad čovjek, pa kako se ovo sve zahuktava protiv i današnje hrvatske države, možda će neki dočekati, nadam se da ja neću, kako ćete Vi isto tako pisati i za dragovoljce Domovinskog rata.

Dakle, moj Tihomire, jasno je da njima ne smetaju Ustaše kao Ustaše, nego im jednako smetaju svi Hrvati koji obnavljaju i brane hrvatsku državu!

Uz pozdrav i poštovanje

Dr. Ružica Ćavar/horvatska.com

Odgovori

Skip to content