HSP dr. Ante Starčevića oštro osuđuje ‘prizemno i huškačko blaćenje hrvatskog premijera’ u BiH

DIFAMACIJA NAJVIŠIH DUŽNOSNIKA RH
Skandalozno ponašanje Ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, koji je prouzročio diplomatski skandal odbijajući se susresti s premijerom RH, okrunjeno je njegovim instrukcijama novinaru i uredniku Dnevnika Federalne televizije Darjanu Babiću kojima traži od dotičnog da Milanovićevu podršku legitimnim političkim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH u Dnevniku FTV proglasi ‘državnim udarom’. 

Povodom posjeta premijera Zorana Milanovića BIH te medijske hajke koja se digla u susjednoj državi, a pogotovo u vezi s ponašanjem Ministra vanjskih poslova BIH, Zlatka Lagumđije, priopćenjem javnosti se obratila Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević.

Priopćenje koje je popisao potpredsjednik stranke Ivan Tepeš donosimo u cijelosti:

>>>

Milanović opisao ‘državni udar u BiH’

– Hrvatski premijer Zoran Milanović za vrijeme i nakon svog posjeta susjednoj Bosni i Hercegovini bio je izravna meta medijske hajke kojom se, prema našem sudu, vrijeđala institucija Premijera Republike Hrvatske. Unatoč prijateljskim porukama i konstruktivnim stavovima, predsjednik Vlade Republike Hrvatske je proglašavan neprijateljem i djeliteljem Bosne i Hercegovine iako je upravo Republika Hrvatska daytonski garant cjelovitosti i opstojnosti nama susjedne države.

Skandalozno ponašanje Ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, koji je prouzročio diplomatski skandal odbijajući se susresti s premijerom RH, okrunjeno je njegovim instrukcijama novinaru i uredniku Dnevnika Federalne televizije Darjanu Babiću kojima traži od dotičnog da Milanovićevu podršku legitimnim političkim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH u Dnevniku FTV proglasi ‘državnim udarom’ uz posljedičan šokantan klevetnički odnos tog entitetskog medija prema hrvatskom premijeru.

HSP dr. Ante Starčević osuđuje prizemne i huškačke poruke kojima je oklevetana institucija Premijera Republike Hrvatske te tražimo od Vlade Republike Hrvatske i ostalih hrvatskih političkih stranaka i subjekata da ustanu u obranu digniteta naše države te upozore službeno Sarajevo da Republika Hrvatska neće tolerirati ovakvo neargumentirano i politički instrumentirano blaćenje njenih najviših dužnosnika.

Sukladno tome, od Vlade Republike Hrvatske tražimo da uputi prosvjednu notu Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Zagrebu te ozbiljno razmotri poduzimanje daljnjih diplomatskih mjera ukoliko službeno Sarajevo nastavi s provokacijama.

Odgovori

Skip to content