JOSIPOVIĆ SVE DIŽE NA NOGE: Aktivirao i Vesnu Teršelić

Nakon Stazićevog pokušaja: I Vesna Teršelić dobila zadaću mobiliziranja lijevih birača

Prema informacijama koje su danas “procurile” iz Josipovićevog stožera, novi pokušaj mobiliziranja birača pod geslom “ili mi, ili oni”, trebala bi obaviti čelnica projugoslavenske Dokumente Vesna Teršelić, koja je također silno zabrinuta izgledima Ive Josipovića u drugom krugu predsjedničkih izbora

U okružju Ive Josipovića vlada iznimno velika nervoza. Rezultat je to anketa prema kojima predsjednički kandidat ljevice gotovo sigurno gubi u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Mobilizaciju Josipovićevih birača jučer je pokušao Josipovićev bliski prijatelj Nenad Stazić, koji je Josipovićevom voljom ljetovao na Brijunima, plativši za to sedam kuna.
Prema informacijama koje su danas “procurile” iz Josipovićevog stožera, novi pokušaj mobiliziranja birača pod geslom “ili mi, ili oni”, trebala bi obaviti čelnica projugoslavenske Dokumente Vesna Teršelić, koja je također silno zabrinuta izgledima Ive Josipovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanih za 11. siječnja.

Sudeći prema tvrdnjama insiderskih izvora, čelnica Documente i Recoma u subotu je uputila vrlo oštru novogodišnju poruku nekim nevladinim udrugama, zahtjevajući od njih žurne aktivnosti po pitanju mobiliziranja za izlazak na izbore.
– Što možemo napraviti kako bi i organizacije civilnog društva uputile javni poziv građanima na izlazak na izbore? – pita se u dramatičnoj novogodišnjoj čestitci Vesna Teršelič koja ima zadaću za potrebe Ive Josipovića mobilizirati aktiviste građanskih udruga svjetonazorski bliskih kandidatu ljevice.

Očito nervozna što se nitko od aktivista koje su Ivo Josipović, Zoran Milanović i ministrica Andrea Zlatar Violić u dosadašnjem djelu mandata zadužili silnim novcima iz državnog proračuna, čelnica Documente ultimativno zahtjeva sazivanje tiskovne konferencije.
-Bi li mogli organizirati presicu u srijedu ili četvrtak? Bi li to mogla biti presica platforme 112 ili inicijative „Svi mi za Hrvatsku svih nas“? Ili inicijativa nekih organizacija? Tko bi bio zainteresiran za zajednički javni poziv? – stoji u dopisu Vesne Teršelič upućenom nevladinim udrugama koje se financiraju iz državnog proračuna.

Sudeći prema insiderskim informacijama, udruge koje se ne odazovu ovom pozivu izlažu se riziku da ostanu bez već odobrenih proračunskih sredstava za 2015. godinu.

Josip Zdunić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content