MALENICA I HRSTIĆ: Kolinda je uvjerljiva pobjednica!

24 SATA POSLIJE – Ankete su pristrane i treba se ostaviti hollywoodskih načina emisija

Malenica i Hrstić su se složili kako je Kolinda uvjerljiva pobjednica sučeljavanja na RTL televiziji. Dobila je na samopouzdanju i na uvjerljivom nastupu čemu su prethodili dobri rezultati u prvom krugu

Prošlo je 24 sata od sučeljavanja predsjedničkih kandidata na RTL televiziji, prije dugog kruga izbora 11. siječnja. Usprkos svim anketama i analiziranjima nakon sučeljavanja, stječemo dojam da nismo svi pratili isto sučeljavanje. Duel između Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Ive Josipovića komentirali su glasnogovornik kampanje dr. Milana Kujundžića i kolumnist Ivan Hrstić te novinarka Anita Malenica.

Malenica je rekla kako je predsjednik Josipović na sučeljavanju izgledao vrlo nesigurno te je imao namješten osmijeh. Cijelo vrijeme je napadao Kolindu, a ona je ponesena dobrim rezultatima prvog kruga predsjedničkih izbora dobila na uvjerljivosti i na samopouzdanju. Učvrstila je svoj nastup te je generalno bila bolja od Josipovića.

Hrstić se složio kako je Kolinda bila puno uvjerljivija od Josipovića. Međutim, Josipović je vještiji u pravnim stvarima, što je zapravo bilo sporedno. Dojam na sučeljavanju je bio presudan uz govor tijela i to je išlo u korist Grabar Kitarović, a Josipović je djelovao nesigurno i u nekim dijelovima i antipatično. Josipoviću je zapravo teško napadati Kolindu, a da mu se to sve ne vrati u lice. Udarao je preko Tomslava Karamarka, na što je Grabar Ktiarović možda izgubila i vremena braneći ga.

Ivan Hrstić pak kaže kako je Josipović u jednom trenutku spomenuo Zakon o ovrhama, odnosno, da je ”dokinuo ovrhe nad jedinim stambenim prostorom”, za što Hrstić još nije čuo. I smatra da je Kolinda, da se uhvatila za tu činjenicu, koja je neistina, mogla definitivno pobijediti na sučeljavanju bez ikakve nervoze.

Hrstić smatra kako se RTL nije baš pokazao subjektivnim, možda se može steći dojam da je predsjednik bio povlašten, no to se već događalo na sučeljavanjima. Analize sučeljavanja nazvao je pristranima, odnosno, da malo ili uopće objektivno ne analiziraju. Smatra kako se sve analize trebaju uhvatiti i mana i vrlina svih kandidata, a ne samo jednog te da je na ovim izborima na površinu isplivalo navijačko novinarstvo. Hrstić je naglasio kako i u idućim sučeljavanjima, uoči izbora trebaju racionalizirati emisije, prestati s hollywoodskim načinom vođenja te postavljati ozbiljnija pitanja, bez kratkih pitanja na koja kandidati ne mogu konkretno odgovoriti.

Izvor: direktno.hr

 

Odgovori

Skip to content