Obamina administracija ukinula doživotnu zabranu homoseksualcima da daruju krv

Radi se zasigurno o velikom porazu zdravog razuma

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) ukida doživotnu zabranu muškarcima homoseksualne ili biseksualne orijentacije da daruju krv unatoč negativnim preporukama svojih savjetodavnih stručnih odbora da takva odluka nije u interesu zaštite javnog zdravlja te unatoč alarmantnim pokazateljima o dramatičnom porastu HIV infekcija među populacijom muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) – što predstavlja 62 puta veći rizik za tu populaciju od onog koji postoji u općoj populaciji.

Zasigurno ima homoseksualaca i među liječnicima, apotekarima i drugim medicinskim profesijama. Smatraju li i oni da ova odluka ima ikakve veze sa zdravim razumom? Odluka je rezultat indoktrinacije državnih službenika iz Obamine administracije. Pitanje je koliko su hrvatski političari iz lijevo-liberalnih stranaka daleko ili blizu takvoj pomahnitaloj zadojenosti LGBT aktivizmom.

Autor: Ben Johnson

Objava: 24. prosinac, 2014.

Obamina je administracija priopćila 23. prosinca da američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) ukida doživotnu zabranu muškarcima homoseksualne ili biseksualne orijentacije da daruju krv, pod uvjetom da nisu imali seksualne odnose najmanje godinu dana.

Potez američke Agencije za hranu i lijekove u kontradikciji je s ranijom odlukom koju je donio stručni odbor iste agencije ovog mjeseca i u kojoj se ne preporučuje ukidanje doživotne zabrane rizičnoj skupini muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima da doniraju krv te je također u kontradikciji s očitovanjem stručnjaka o tome da je uvjetovanje apstinencije od spolnih odnosa najmanje godinu dana za homoseksualce koji žele donirati krv neadekvatna zaštita javnog zdravlja.

Odbor od 17 stručnjaka savjetodavnog tijela FDA za proizvode iz ljudske krvi/plazme u prosincu je glasovao protiv ukidanja zabrane, međutim, savjetodavni odbor iz Ministarstva zdravstva podržao je ograničenje od godinu dana za uzdržavanje od spolnih odnosa.

U priopćenju za medije FDA tvrdi kako su „pažljivo razmotrili i ispitali dostupne znanstvene dokaze” te uzeli u obzir „preporuke savjetodavnih odbora američkog Ministarstva zdravstva (HHS) i savjetodavnih odbora FDA” prije donošenja odluke.

Iako čine neznatan komadić populacije, muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) čine više od 60 posto svih novih slučajeva zaraza AIDS-om. Postotak HIV-pozitivnih muškaraca koji svjesno imaju spolne odnose s drugim muškarcima bez da koriste kondom povećao se tijekom zadnjeg desetljeća prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), i to za gotovo dvije trećine (62 posto).

Doktor Steve Kleinman, viši medicinski savjetnik pri Američkoj asocijaciji banki krvi (AABB), za LifeSiteNews je ranije ovog mjeseca izjavio kako se trenutnim metodama testiranja uspije detektirati barem 999,999 u svakom milijunu doniranih uzoraka krvi koji su zaraženi HIV/AIDS-om. Crveni križ navodi kako u SAD-u godišnje postoji 9,2 milijuna darivatelja krvi.

„Bilo je očito da članovi savjetodavnog odbora FDA za proizvode iz ljudske krvi/plazme ne žele preporučiti nikakve promjene u postojećoj zdravstvenoj politici bez da postoji nacionalni program koji bi omogućio sveobuhvatno praćenje i nadzor čitavog sustava transfuzije krvi od darivatelja prema primatelju“, rekao je Peter Sprigg, viši savjetnik za analizu javnih politika pri organizaciji Family Research Council. „Istraživanje koje je predstavljeno Odboru potvrdilo je dramatičan porast HIV infekcija među populacijom muškaraca koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM) – što predstavlja 62 puta veći rizik za tu populaciju od onog koji postoji u općoj populaciji. Toliko visok rizik svakako opravdava najviši stupanj opreznosti i nadzora i ne smije se dopustiti trenutnim političkim i društvenim interesima da nadjačaju javnozdravstveni interes.”

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) priopćila je da u 2015. namjerava izdati nacrt smjernica koje bi se trebale poštivati kod provođenja nove javnozdravstvene politike prema darivateljima krvi homoseksualne orijentacije, kada će javnost imati priliku izreći svoje mišljenje.

„Šokantno je što FDA čak nije ni čekala na preporuku svog vlastitog Savjetodavnog odbora prije srljanja s objavom ove politički korektne odluke koju su zahtjevale homoseksualne aktivističke skupine,” rekao je Sprigg.

Homoseksualne udruge bile su presretne zbog ove odluke, ali isto tako zahtjevaju da se ukine uvjet da homoseksualci mogu darivati krv samo ako apstiniraju od odnosa s muškarcima godinu dana.

„Ovo je ogromna pobjeda za gay prava,” izjavio je za New York Times profesor prava na Sveučilištu Harvard I. Glenn Cohen New York Times. Međutim, John Peller, predsjednik i glavni direktor AIDS zaklade u Chicagu, za Reuters je izjavio: „Smatramo da se radi o koraku u pravom smjeru, ali odluka zasigurno ne ide dovoljno daleko.”

Peter Marks, zamjenik ravnatelja Centra za biološku evaluaciju i istraživanje američke Agencije za hranu i lijekove, o tom je pitanju rekao sljedeće: „Jednostavno nemamo znanstvenih dokaza koji bi nas uvjerili da smijemo odrediti kraći rok apstinencije za homoseksualce.”

Dosadašnja javnozdravstvena politika koja je zabranjivala uzimanje krvi od bilo kojeg muškog darivatelja koji je imao spolne odnose s drugim muškarcem od 1977. godine na snazi je bila od 1983. godine.

Izvor: Lifesitenews.com/zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content