Bilderberg i dinastije ‘punokrvnih’ svjetskih vladara

PROTOKOLI SIONSKIH MUDRACA POSTAJU STVARNOST (3.)
Elitna nadrasa preko centara moći umrežila je sve vlade i financijske institucije dužničkih zemalja koje im osiguravaju daljnje plođenje njihovog kapitala. Ako netko van tog masonskog oligarhijskog kruga slučajno uspije nekim svojim

strateškim proizvodom na globalnom tržištu, vrlo brzo mu se taj proizvod obezvrjeđuje i tjera na vjetrometinu burze, sve dok ga se ne otkupi ili uništi…

 

 

Photo: infowars.com |

Bilderberg nije samo jedna od dinastija koja provodi planove iz Protokola, ona je vrlo strukturirano umrežena organizacija, nevidljiva svjetska vlada, s ostalim elitističkim organizacijama i klubovima – govori pisac Mladen Lojkić na početku nastavka feljtona o ‘Protokolima sionskih mudraca’. Naši sugovornici povjesničar Josip Jurčević i spomenuti Lojkić, ranije su zaključili kako porijeklo objave pod nazivom ‘Protokoli sionskih mudraca’ nije toliko važno koliko činjenica da se zlokobni planovi iz tih zapisa u potpunosti ostvaruju.

Budući da spomenuti spisi datiraju iz vremena pred kraj 18. stoljeća, a postavke iz njihova sadržaja, kako smo napomenuli i dalje se uspješno realiziraju diljem svijeta, valja postaviti pitanje tko su dirigenti te globalne preobrazbe čovječanstva.

Mnogi svjetski priznati povjesničari, pisci, novinari i političari dijele mišljenje kako mehanizme iz ‘Protokola’ već posljednjih 100 godina pokreće grupa utjecajnih ljudi, većinom političara i poslovnih ljudi, čije je postojanje i djelovanje tajno, a užoj javnosti poznati su pod imenom grupa Bilderberg.

Nekada teorija zavjere, danas mainstream

Članovi grupe Bilderberg okupljaju se jedanput godišnje na konferenciji kojoj se nemoguće približiti bez ekskluzivnog poziva. Grupa kojoj pripadaju svjetski vodeći ljudi, članovi Britanske kraljevske obitelji, vodeći ljudi IMF-a, Centralne banke Amerike te Centralne banke Europe, vodećih naftnih kompanija u posljednjih se nekoliko godina, uglavnom zbog razvoja interneta i elektroničkih medija, ne uspijeva prekrivati velom tajne i okupljati na tajnim sastancima.

Neki od poznatijih članova te svjetske družbe koju su 1954. godine u nizozemskom gradiću Oosterbeek osnovali bankarski moćnici David Rockefeller i Victor Rothschild (naziv je sukladan nazivu hotela u kojem su se sastali), a kojom je nominalno predsjedao nizozemski princ Bernhard, su Kenneth Clarke, Henry Kissinger, Denis Healey, Reginald Maudling, Romano Prodi, Mario Monti. U prošlosti su navodni članovi bili i Margaret Thatcher, Roy Jenkins, Jeremy Thorpe, David Steele, Cyrus Vance, George Shultz, Helmut Kohl, François Mitterrand, dok su među najnovijim članovima detektirani Bill i Hillary Rodham Clinton, Tony Blair, Brown, Mandelson, Paddy Ashdown, Norman Lamont, William Waldegrave, Malcolm Rifkind, Alan Greenspan, Andrew Knight, Umberto Agnelli, John Monks i mnogi drugi.

Jedan od najboljih poznavalaca grupe Bilderberg je novinar Daniel Estulin, autor knjiga ‘Istinita priča o grupi Bilderberg’ i ‘Gospodari iz Sjene’. Estulin je u lipnju 2010. godine, nakon neočekivanog poziva koji mu je uputio Mario Borghezio, najstariji član Europskog parlamenta iz Italije, dobio priliku da o Bilderbergu govori u Europskom parlamentu. Štoviše, bio je dio organiziranog tima koji je pripremao prezentaciju pod nazivom ‘Grupa Bilderberg – u susret stvaranju jedne svjetske tvrtke’, u kojem su osim njega još i sam Borghezio, kao i britanci Nigel Farage i Gerard Batten .

– Ovo je idealna prilika da se informacije o grupi Bilderberg iznesu u masovne medije. Stvar za koju se nekada smatralo da pripada domeni teorija zavjere, sada se uzima vrlo ozbiljno – kazao je tada između ostalog Estulin. I što više se podiže debela zavjesa iznad grupe Bilderberg, njihovi planovi i misije izlaze sve više na vidjelo. U javnost su tako počeli curiti popisi ekskluzivnih uzvanika, protokoli sastanaka, kao i točke dnevnog reda pojedinih okupljanja. Tako su, primjerice, 2010. godine, prema informacijama koje su procurile, Bilderbergovci na konferenciji održanoj u španjolskom gradu Sitges, razgovarali o raznim temama od geostrateškog značaja. Na tapeti su bile presudne rasprave nanizane u lepezi od izlazne strategije Europe, budućnosti eura i dolara, lekcije i buduće strategije prema Grčkoj, do posljedica rata protiv terorizma i drugi razni geopolitički problemi.

Ne treba izostaviti da je na toj konferenciji prije nepune dvije godine dogovoren ‘obračun s Iranom’ koji se upravo događa i koji će, čini se, u povijesti ostati zapamćen kao još jedan od dobro planiranih ratova od strane ‘svjetske vlade’.

Osim što se planovi grupe Bilderberg nemilosrdno i neminovno ostvaruju, gotovo istim redoslijedom i tempom kao što su dogovoreni na godišnjim okupljanjima, valja naglasiti kako i mnogi gosti bilderberških konferencija kasnije dobivaju važne uloge u svjetskim zbivanjima. Tako je 1991. na konferenciju pozvan tadašnji guverner Arkansasa, Bill Clinton, godinu prije nego je postao predsjednik SAD. 1993. pozvan je i Tony Blair, koji je godinu kasnije postao lider Laburista. Kroz Bilderberg sastanke prošli su mnogi svjetski lideri, političari i biznismeni svih razina i taj popis je uistinu dugačak, kao što je prilično dug i popis ekonomskih recesija, ratova i ostalih krucijalnih događaja koji su dogovoreni i potom ostvareni u toj tajnoj svjetskoj kuhinji.

– To je grupa čiji plan nije formiranje svjetske vlade, već ‘aristokracije čija je namjera da stvore Svjetsku kompaniju s ograničenom odgovornošću, koja ima kontrolu nad novcem i resursima. Tako je u Europi s eurom: stvoren je veliki blok koji kontroliraju – objašnjava Estulin, a isto mišljenje dijele i naši sugovornici, podržavajući tezi da upravljači grupe Bilderberg stvaraju novi svjetski poredak po vlastitom nahođenju, po svojoj koncepciji i idejama te da je Europska unija zapravo jedan od njihovih najstarijih projekata.
Vezane vijesti

Masonska elita eugenika, njihovi vojnici i robovi

Cionist, urotnik ili đavolji prorok?

Elitnu grupu poznatiju pod imenom ‘Bilderberg’ mnogi su označili kao jednu u nizu koja provodi planove iz ‘Protokola’. Jesu li oni ti masonski eugenici?

M. Lojkić: Bilderberg nije samo jedna od dinastija koja provodi planove iz Protokola, ona je vrlo strukturirano umrežena organizacija (Nevidljiva svjetska vlada) s ostalim elitističkim organizacijama i klubovima. Bilderberg su 1954. godine osnovali David Rockefeller i Victor Rothschild, i upravo te dvije dinastije kao i dinastiju britanske kraljevske kuće možemo naći u svim važnim judeomasonskim elitističkim klubovima. Razlozi tobožnje rascjepkanosti leže u tome što i kod protokolske elite postoje različito rangirane dinastije i poddinastije tako da sve nemaju potpuna saznanja o svim „tajnama svijeta“. Zavisno od njihovoj moći (Rockefeller je to nazvao utrka „punokrvnjaka“) imat će pristup u važniju ili manje važnu elitističku organizaciju, klub, savjet, zakladu itd. Jednako tako, određene nesuglasice, sporove i svađe između anglosaksonskih, romanskih ili židovskih loža (planetarni puk to vidi kao sporove među državama) ne smije se gledati kao na neke ideološke ili dogmatske različitosti već isključivo kao „borbu lopova oko ratnog plijena“.

Samo da podsjetim, elitistički ustroj judeomasonstva prema zamisli Johna Ruskina o tri svjetska staleža počeo je još 1891. godine, dakle prije održavanja Prvog cionističkog kongresa, osnivanjem Rhodesovog društva u Londonu. Društvo su, osim najbogatijeg čovjeka toga vremena Cecila Rhodesa osnovali još William Thomas Stead, poznati spiritist i vodeći svjetski novinar i Reginald Baliot Brett, kasnije poznatiji kao Lord Esher, prijatelj i ljubavnik kraljice Viktorije. Njih trojca uz dva magnata iz sjene, obitelji Rothschild i Astor započeli su „pljačkaški pohod“ osvajanja „fizike i metafizike“ kolonijalnih naroda Britanskog Imperija. Iz britanskih kolonija novačili su ljude za srednji stalež, dovodili ih na školovanje u London te ih nakon završene naobrazbe i „ispiranja mozga“ slali nazad u svoje države. Nakon Rhodesove smrti osnovana je Milnerova grupa 1902., zatim Okrugli stol (britanski „trust mozgova“)1909., Okrugli stol u svim Britanskim dominionima 1915., RIIA 1920., njena sestrinska organizacija u SAD-u CFR 1921., već rečeni Bilderberg 1954., Trilateralna komisija koju 1973. godine osniva štićenik i pouzdanik D. Rockefellera, poljski Židov Zbigniew Brzezinsky, Komitet 300, kao i niz drugih klubova i fondacija.

Ne treba posebice ni naglašavati da se na skrovitim sastancima tih „protokolnih“ elitističkih organizacija donose odluke o svim segmentima svjetske politike, cijenama strateških proizvoda, stvaranja i zaustavljanja ekonomskih kriza, ratovima i sukobima jer rat je za njih „najprofitabilnija tvrtka“, financijskim burzovnim manipulacijama, uništenju međunarodne konkurencije van interesnog kruga, izborima predsjednika država i vlada u većini zemalja svijeta, predsjednika ustavnih sudova, čelnika Nato saveza, UN-a, itd. Podsjećam da je Bilderberg grupa, koju ste spomenuli kao jednu od dinastija, na sastanku održanom 10. lipnja prošle godine u St. Moritzu odlučivala o slijedu radnji „događanja naroda“ u neposlušnim arapskim režimima kao i o iniciranju i razvoju nove ekonomske krize u 2012. godini.

U praksi taj proces dojmljivo funkcionira. Države su razvlaštene pod floskulama “lošeg gospodara”. Slobodnim protokom roba i kapitala suzbijen je svaki vid državnog protekcionizma. Budući da su sve države u dužničkom ropstvu, Planet se više ne dijeli na moćne i nemoćne države već na zavisne države i “ljude s onu stranu novca”. Ulogu država preuzele su institucije i servisi protokolske elite pod okriljem Ujedinjenih naroda: MMF, Svjetska trgovinska organizacija (WTO), Svjetska banka (WB), WHO, ILO, IMF, IATA, UNIDO, UNICEF i dr., koje pristrano provode globalizaciju u interesu najbogatijih i ciljano osiguravaju ovisnost siromašnih država na tržištu kapitala. Kolonijalna globalna ekonomija svake godine sve više polarizira ekonomsku razvijenost među državama, a još više između stvorenih staleža. Elitna protokolna nadrasa preko centara moći (krovnih financijskih institucija) umrežila je sve vlade i financijske institucije dužničkih zemalja koje im osiguravaju daljnje plođenje njihovog kapitala. Ako netko van tog masonskog oligarhijskog kruga slučajno uspije nekim svojim strateškim proizvodom na globalnom tržištu, vrlo brzo mu se taj proizvod obezvrjeđuje i tjera na vjetrometinu burze, sve dok ga se ne otkupi ili uništi. Praktički taj kolonijalni neoliberalni ekonomski sustav stvara sve manje bezobzirno bogatih, a sve više onih iz osiromašenog sloja društva, „ljudskog korova“.

Ideje liberalne doktrine precizirane u Protokolima ne odnose se samo na slobodno tržište roba i kapitala, nego i na „slobodu“ u svim sferama života, kao primjerice potpuno odvajanje Crkve od države, jednaka prava svim vjerskim skupinama, forsiranje ideja multikulturalnosti društva, vjerskog sinkretizma i univerzalizma. Uz takvu “slobodu” “protokolna elita” mijenja metafiziku suvremenog čovjeka samljevenog u žrvnju neoliberalnog kolonijalnog globalnog kapitalizma. Stvaraju novog amoralnog čovjeka, čovjeka strasti i nastranosti, čovjeka animalizma i nihilizma, čovjeka ovisničkog konzumerizma, čovjeka nesposobnog za vlastito promišljanje jer mu je usađen cijep dirigirane medijske istine. Ta dominantna kultura smrti samo opravdava tvrdnju o ubrzanom hodu k jedinstvenoj svjetskoj vladi (strahovladi) pod vodstvom odabranih iz “đavolje objave” Protokola sionskih mudraca.

J.Jurčević: Općenito, prave nositelje moći je najčešće i u ranijim razdobljima bilo teško točno identificirati na užem i širem prostoru, jer su oni najčešće boravili u ugodama pozadine koja je pružala zaštitu od stresova svakodnevnice i opasnijih vidova odgovornosti. U pravilu, u prvi red su istureni dobro plaćeni Faustusi koje se potom žrtvuje uz refren „neka visi Pedro“.

Nakon 10 godina rada na infiltriranju, Daniel Estulin se uspio ubaciti na sastanak skupine Bilderberg u Njemačkoj 2005. godine. Kako tvrdi, pomažu mu ljudi iz tajnih službi, Amerikanci, te zapadni i istočni Europljani. Zahvaljujući informacijama koje je dobio s tog sastanka predvidio je da će nafta dosegnuti cijenu od 150 dolara po barelu.

 

Danas je sve u životu daleko složenije i teže dokučivo, pa je stoga iznimno teško identificirati sadašnje glavne nositelje projekta Protokoli. Dva su osnovna razloga tome.

Prvi je u prirodnim ljudskim ograničenjima istraživača, koja su uvijek bila načelno ista, a radi se o ipak veoma uskim fizičkim i duhovnim određenjima čovjeka. Drugi je u mnogostruko povećanim, globaliziranim okolnostima, koje su povećane prostorno, razinski i međuovisnošću pojedinačnog, posebnog i općeg. Tako kad se razobliči jedna, druga i treća razina moći vidi se da se otvaraju nove pozadine.

Često se javno kao slika moći nude ili priviđaju pogrešne osobe, grupe, institucije i organizacije. I u ovom smislu, za hrvatske (ne)prilike je najsvježiji i najpoučniji slučaj Sanader koji je nekoliko godina izgrađivan kao oličenje stvarne božanske svemoći, ali to priviđenje je detronizirano doslovno preko jedne noći. Sa više ili manje podataka se kombiniralo da su pozadine Sanadera bile HDZ, prikrivena UDB-a, Njemačka, Britanija, Merkel, Bruxelles, Jozo Barozo itd.

Slično još nerazjašnjenom slučaju Sanader događalo se i s bezbrojnim drugim većim i manjim javnim utvarama u hrvatskoj, europskoj i svjetskoj povijesti.

Stoga treba biti oprezan i s pogrešnim zaključivanjem o ulozi skupine Bilderberg. Kod njih se ne radi o tajnim sastancima, jer su oni i više nego napadno javni u nizu podataka, tj. znatno više javni od primjerice sastanaka mnogih malih interesnih skupina u Hrvatskoj.

Na koncu, za pridonošenje svim demistifikacijama, razumnosti i uravnoteženosti u Hrvatskoj, o ovoj temi je za početak najvažnije suočiti se s činjenicom da su Protokoli globalni razarajući upravljački model koji je na djelu u većini svijeta te da smo od njega posebice nezaštićeni u Hrvatskoj. Događaji oko upravo održanog referenduma do kraja su razobličili koliko zastrašujuće puno figura u institucijskom sustavu RH jesu obične lutke na koncima koje ne pomiču hrvatski interesi.

Ako to prepoznamo, lako ćemo slijediti trag konca i novca koji vodi do upravljačkog lonca te ćemo tek potom imati mogućnost postupno preuzimati upravljanje s hrvatskim koncima, novcima i loncima.

Autor: Mladen Prenc|

Odgovori

Skip to content