JE LI MINISTAR MATIĆ SIGURNO OZDRAVIO? Branitelje nazvao kukavicama!!

Ministar branitelja Predrag Matić nazvao je u srijedu kukavicama prosvjednike koji ga vrijeđaju ispred Ministarstva te ponovio kako ne namjerava dati ostavku.

Matić je to izjavio u Hrvatskom saboru, odgovarajući na zastupničko pitanje HDZ-ovca Josipa Đakića, koji ga je prozvao da je obmanuo javnost i branitelje tvrdeći da u proceduri nije nikakav zakonski prijedlog vezan uz braniteljska prava, da bi svega 20 dana od početka prosvjeda u javnu raspravu uputio prijedlog izmjena Zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Ministra je optužio da branitelje dodatno omalovažava iznoseći javno njihova primanja. “Zar ih time dodatno ne vrijeđate i omalovažavate? Imate li uopće savjesti ili ste toliko zaljubljeni u sebe i svoju ministarsku fotelju”, rekao je Đakić.

“Hvala, dobro živim, izvrsno, zdravlje mi je još uvijek dobro, iako sam prošao i rat i zatočeništvo u tri srpska logora”, uzvratio je Matić i dodao kako “u logoru nije jeo janjetinu ni prasetinu svaki dan” i kako mu “nisu dovodili prostitutke, kako se do sada to govorilo”.
Ponovio je da su zakonske izmjene koje je uputio u javnu raspravu afirmativne – Vlada je morala izraditi nove odredbe vezane uz jedinstveno tijelo vještačenja, poboljšan je dio vezan uz stambeno zbrinjavanje branitelja i riješeno pitanje pripadnika HVO-a.

“Da komentiram nekakvo vrijeđanje hrvatskih branitelja, možda bi bolje oni mogli komentirati kako se ja nosim s tim da svaki dan prolazim pored Ministarstva pred kojim mi se viče ‘ubij ga’, ‘smrdi’. Zahvaljujem hrvatskim braniteljima jer u zadnja dva mjeseca kad idem kupiti kruh, idem u pratnji dva policajca. Devedesetih se nisam morao bojati četnika niti sam ih se bojao, a sada se ne bojim ni onih koji to čine. Oni su većinom kukavice i jaki su kad su u skupini, pojedinačno baš i nisu”, rekao je Matić.

Ustvrdio je da ne vrijeđa branitelje već radi u njihovu korist. “A što se tiče moje zaljubljenosti u fotelju, evo čekamo da prođu izbori, treba pokazati ljudima da se vlast ne mijenja na ulici, u šatorima. Moramo izračunati što je jeftinije, svake četiri godine imati izbore ili stavljati šatore svakih 20 dana ispred ministarstava”, poručio je Matić.
Nezadovoljan odgovorom, Đakić je ustvrdio da je Matić još jednom oklevetao i uvrijedio branitelje.
____________________________________________________________________________________
D.D.R.
Takvog ministra majka rađa jednom u stotinu godina
Pavković: Matiću, ako su branitelji kukavice, onda si ti pao s Marsa!

Ministar branitelja Predrag Matića mora odmah dati ostavku! Naime, u srijedu (21. siječnja 2015.) u Hrvatskom saboru, na zastupničko pitanje Josipa Đakića, među ostalim je izjavio da su hrvatski branitelji koji već skoro stotinu dana legalno, časno i dostojanstveno protestiraju u Savskoj 66 u Zagrebu – kukavice (sic!) te da su jedino jaki kad su u skupini (vjerojatno kao nekakav “čopor” divljih životinja, op.p.), dok, dodao je, pojedinačno baš i nisu. On je time mislio i na stradalnike hrvatskog Domovinskoga rata, od kojih je većina godinama u invalidskim kolicima, a koji se zbog njegove kameleonske politike smrzavaju i gube zdravlje, čekajući da se makne s ministarskog položaja, s fotelje koju nije ničim zaslužio, a koju je prigrlio kao da mu je taj stolac ostavila baba u nasljedstvo. Rekao je također da odlazi u kupovinu kruha s dva policajca, vjerojatno se bojeći isključivo onih koje predstavlja, što nema nigdje u svijetu.

Matić koristi svaku prigodu, pa i onu u Hrvatskom saboru, da kleveće i vrijeđa hrvatske branitelje, stradalnike i dragovoljce Domovinskoga rata, a samim time i članove njihovih obitelji. Takvog ministra majka rađa jednom u stotinu godina. Istina, ima podršku premjera Zorana Milanovića, ali to mu ne daje za pravo da se ponaša kao “ovca na paši”, tim prije što bi trebao predstavljati najčasnije ljude u Hrvata, koji su stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Čudom se čudi što mu oni koji protestiraju pred njegovim (?) uredom nešto dobacuju kad svaki dan uz naoružane policajce dolazi i odlazi s posla, a ne čudi se što ih iz dana u dan provocira, baš kao i njegovi suradnici Nađ i Glavašević.

Taj čovjek kad-tad mora odgovarati za smrt Nevenke Topalušić, koja je umrla protestirajući protiv njega, ali i za rane jednog branitelja koji se zapalio u šatoru, što će reći da više nije dovoljno da ode iz fotelje i napusti “kukavice” već mora moralno i kazneno odgovarati za štetu koju je svojim radom i ponašanjem nanio ljudima koje predstavlja, a ustvari s kojima baš ništa nema zajedničko.

Matić je ministar koji je pao s Marsa!
Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Izvor: braniteljski-portal.hr

Odgovori

Skip to content