JOSIPOVIC SE ISPRIČAO U IME TITA I SVOG OCA

 Perverzijama nikad kraja. Ivo Josipović ispričao se u židovskom Knesetu za Holokaust kao sin Titovog partizana, dakle u ime titoista, koji su do Hitlerovog napada na Sovjetski Savez blisko surađivali sa nacistima i progonili buržuje i Židove.

Stipe Mesić, Ivo Josipović i Vesna Pusić ne mogu se ispričati u ime Hrvata za bilo što. Za sveukupno pučanstvo neke države često koristimo izraz nacija, ali to nije onaj smisao pojma nacije koji se koristi za ispriku za Holokaust i slične zločine. Nacija je zasebna kategorija, bez obzira jeli trenutna država NDH, Jugoslavija, SRH/RH ili Tunguzija. U ime hrvatske nacije ne može se ispričati neki činovnik države, nego osoba koja predstavlja hrvatsku naciju, u narodnosnom i kulturnom smislu. Židovima se nisu ispričale SR Njemačka i DDR, nego Nijemci. Posebno to ne može učiniti osoba koja se politički uspela u jednoj izrazito korumpiranoj zemlji, u totalno nesređenom izbornom sustavu, koji karakteriziraju lažni birački popisi. U ime NDH ne mogu se ispričati partizani, čuvari partizanskih ovaca i njihova djeca – Tito, Tuđman, Mesić i Josipović.

Tuđman se ispričao zato što se Tito nije mogao ispričati – Tito se morao najprije ispričati za svoj jezoviti zločin. Mesić se ispričao zato što je i isprika Titovog generala bila promašena. Josipović se ispričao upravo zato što Mesićeva isprika ne znači ništa. Nitko živ ne zna tko je Mesić i što predstavlja. Nisam siguran da to zna Mesić. Zbog istog razloga ispričavat će se uskoro netko drugi, zato što je Josipovićeva isprika totalni promašaj. Zar je zaista bilo tako teško zamoliti pokojnog Vladu Gotovca da se ispriča Židovima u ime Hrvata?

Ivo Josipović krenuo je u diplomatsku ofenzivu prema svjetskom centru moći, koji ima velik utjecaj na svjetske kreditne agencije i glavne svjetske financijske institucije. Ipak, tu nešto ne štima. Gledajući Stipu Mesića kako hrabro poziva na red Kinu, Rusiju i SAD, Josipović je krivo shvatio snagu fikusa u avnojskoj SRH/RH. Mesić je gradio svoj međunarodni autoritet na činjenici da je bio posljednji predsjednik Jugoslavije, što je imalo određenu težinu, napose za Treći svijet. Da ga netko ne bi olako uzeo, Mesić se družio s Moammarom Gaddafijem. Pa se ti kume usudi nešto pisnuti protiv njega. Jedne je godine pjevao ustaške pjesme, druge godine deklarirao se kao rigidni titoist, a Židovi su šutjeli. Što vam to govori? Što to može Josipović ponuditi Židovima, nakon što je prozvao Mesića glede Gaddafija? Umjesto da RH vodi jedinstvenu vanjsku politiku, njeni se bivši i sadašnji dužnosnici prepucavaju na svjetskoj sceni, o našem trošku i na našu štetu. Josipović reče da žrtvama Holokausta treba vratiti njihovu imovinu. Tko će provesti takvu selekciju. Što ako obitelj Josipović već pola stoljeća uživa u nekom stanu koji je pripadao stradalim Židovima? Ili u nekom stanu neke nesretne zagrebačke obitelji koja je pobijena na Križnom putu?

Zamislite čuđenje u Jeruzalemu kada se tamo pojavio Ivo Josipović. Ne mogu vjerovati da je agnostik iz SKH tamo pozvan. Dobar dan, ja sam predsjednik RH! Predsjednik čega? Republike Hrvatske, gospodine Netanyahu! Mislite NDH? Ne, ne, NDH nije obnovljena. Nakon što se Jugoslavija raspala, SRH je postala RH i evo mene. Sin partizana i član SKH! Predsjednik kapitalističke RH! Potomak brutalnih partizana govorio je o brutalnosti ustaša. Neću se iznenaditi ako je Benjamin Netanyahu pozvao hitnu. Ili ipak nije, jer je Josipović uredno izrecitirao lozinku: Palestinci trebaju priznati Izrael i Izrael treba priznati Palestinu, tim redom. Tito se okreće u grobu! Josipović se tako javno odrekao Tita, pa je fikus bivše jugoslavenske republike postao cijenjeni predsjednik nove članice EU. Mesić je još jedanput principijelniji od Josipovića. Jeli se Josipović prodao zbog nas, ili je nas prodao zbog sebe?

FLOSKULE IZ SPECIJALNOG RATA PROTIV HRVATSKE

Najviše me zasmetalo što govor Ive Josipovića u Knesetu sadrži niz velikosrpskih pamfleta iz Balvan revolucije, kojima nema mjesta u jeziku diplomacije. Imao sam čast neke od takvih kvalifikacija čuti na četničkom mitingu u Novoj Pazovi. (1) Otrovna je guja puštena da izgmiže iz srca (hrvatske) nacije u pokušaju da se istrijebe Srbi, Židovi i drugi samo zbog toga što oni jesu ili što zastupaju. (2) Zmija je oslabljena, ali je još uvijek tu. (3) U iskrivljenim umovima ustaša, nearijevci – Srbi, Židovi i Romi, kao i politički protivnici ustaša – morali su biti zbrisani s lica zemlje. (4) Ustaška je brutalnost bila strašna, njihovi zločini odvratni.

Guja, zmija, gmizanje, brisanje s lica zemlje i slični pojmovi preneseni su iz velikosrpske mitologije bez značajnijih korekcija. Moj je dojam da Josipović ili netko od njegovih savjetnika (ako je sudjelovao u pisanju govora) namjerno zaobilazi jezik diplomacije radi provociranja domaće Javnosti, uzdajući se u nečiju neodmjerenu reakciju. Posebno je zanimljiva tvrdnja da otrovna guja gmiže iz srca naše nacije, koja posve razotkriva Josipovićevu političku platformu. U svakoj normalnoj zemlji takva uvreda pokrenula bi postupak impeachmenta predsjednika. Problem je suverenost nacije, odnosno nezavisnost nekih instituta demokracije. Vlada, Sabor, javno odvjetništvo i sudstvo došli su pod kontrolu Josipovićeve bivše Partije, odnosno bivšeg Subnora, pa je takav postupak nemoguće pokrenuti, a kamoli provesti do kraja. Takav je postupak bilo nemoguće provesti i za slične vladavine HDZ-a, kada su strukture sa Markovog trga i na Pantovčaku otvoreno sramotile naciju. Uvijek snažniji strani interes nameće nam namjesnike koji svoju vlastitu guju u srcu nude svijetu pod temeljno biće hrvatske nacije.

tvrtkodolic.blogger.hr

Odgovori

Skip to content