Akademik Pečarić za Radio 3zzz: Josipovićeva politika savršeno se podudara s interesima agresorske Srbije!

Akademik Josip Pečarić dao je prije nekoliko dana vrlo zanimljiv interview australskom Radiju 3zzz u kome je progovorio o niz zanimljivih tema, uključujući i najnoviju inicijativu za oslobađanjem generala Slobodana Praljka i petorice njegovih suboraca za koje Haaski sud traži drakonske zatvorske kazne zbog sudjelovanja u navodnom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom.

Govoriti o akademiku Pečariću ne može se u nekoliko trenutaka ni u nekoliko dana. O njemu i njegovu uzornom domoljubnom dostojanstvu govore njegova djela visoke svjetske razine. Međutim, nešto posebno zrači i obasjava u traženju pravice u obrani hrvatskog dostojanstva, kojemu neke veće imperijalističke sile žele nametnuti ili su već nametnule lažnu presudu; ne samo hrvatskim junacima Gotovini, Markaču, Kordiću i ostalima koji nevini čame po takozvanim osudama moćnika koja su totalna lažna…

Želio bih još toga reći, no naš gost akademik Pečarić upravo je pri brzoglasu. Dobro Vam jutro, akademiče Pečariću, i dobro došli na naš i vaš Hrvatski radijski program u Australiji…

Pečarić: Hvala na pozivu. Pozdrav svima vama u studiju i dragom slušateljstvu vašeg (slobodno mogu reci) i mojeg hrvatskog radijskog programa. Pozdrav i mojim prijateljima kojih u Melbourneu imam doista mnogo.

-Akademiče, vi ste neumorni borac za ljudska prava, posebice za obranu hrvatskog dostojanstva. Teška lažna osuda hrvatskih junaka Gotovine i Markača prošle godine navela Vas je na pisanje pisama i prikupljanja potpisa za protest UN-u i Međunarodnom sudu u Den Haagu. Što nam ukratko možete reći o tome i kakav je bio odaziv?

Pečarić: Zapravo, s otvorenim pismima započeli smo još od poznatog slučaja oko velikog hrvatskog književnika Mile Budaka, kada smo tražili obnovu svih političkih procesa. Posebno smo bili uspješni s onim pismom biskupa i akademika kada smo vjerojatno spasili život generalu Branimiru Glavašu koji je štrajkao glađu u zatvoru. Stravična osuda hrvatskih generala Gotovine i Markača dovela je do prvoga pisma VS-u UN-a, koje je potpisalo 20 biskupa, nadbiskupa i akademika, a supotpisalo 2300 hrvatskih ljudi diljem svijeta. Pismo je poslano svim veleposlanstvima pri VS-u UN-a, veleposlanstvima u RH, Vladi RH, Hrvatskom saboru, ministarstvima. Pozvani su svi supotpisnici da pismo šalju na sva “moguća i nemoguća” mjesta, što je i najvažniji – prema mome mišljenju – način djelovanja samog pisma jer na izniman način opisuje Domovinski rat.  Međutim, nismo na tome stali. Povodom referendum za ulazak u EU pokrenuli smo dva takva pisma. Prvo o odgodi referendum, do presuda našim generalima, a kada to nije uslišeno i poziv na glasovanje protiv, do njihove slobode.

-Koliko mi je poznato, hrvatski mediji, ako ih možemo tako nazvati, totalno su ignorirali tu veliku i pravednu obranu. Zbog kojih razloga ti mediji ne stanu u obranu interesa hrvatskih domoljuba i tko stoji iza takve podle igre?

Pečarić: Sve ste već rekli kada ste se upitali možemo li ih nazvati hrvatskim medijima. Doista ne možemo. Nas Apel hrvatskoj javnosti: SUPROTSTAVIMO SE MEDIJSKIM MANIPULACIJAMA! potpisao je također velik broj naših ljudi. Naravno, i on je bio prešućen u hrvatskim medijima, ali mu je – o tome je pisao Hrvatski list – OESS dao međunarodni značaj tražeći razgovor s nama u svezi s tim apelom.

Jasno je da oni služe onim svjetskim moćnicima kojima je najveći zločin već samo postojanje hrvatske države, tj. kojima je zločin sama sloboda hrvatskog naroda. Već sam i na Vašem radiju upozoravao kako je najpogubnije to što takvu politiku provode i hrvatske vlasti. To sve više uviđaju i kod nas. Tako  o tome piše i Ivica Marijačić u najnovijem broju Hrvatskog lista (2. veljače 2012.):

Nasilna simetrija u krivnji za ono što se dogodilo 90-ih nešto je najgore što se moglo Hrvatskoj dogoditi. To izjednačavanje krivnje, nasuprot svim činjenicama, traje dulje od deset godina i nastavi li se s ovakvim intenzitetom i s ovakvih visokih političkih razina u Hrvatskoj, jednom će prijeći u završnu fazu u kojoj će povijest biti posve izvrnuta naglavačke te će agresori i službeno biti proglašeni žrtvama, a žrtve agresorima.

Josipovićeva politika savršeno se podudara s interesima agresorske Srbije i njegova prijatelja Borisa Tadića kojemu nužno treba ekvidistanca krivnje za ratove iz 90-ih kako bi svoju zemlju oslobodio teških grijeha i bez priznanja krivnje, i bez kajanja, i bez traženja oprosta, i bez plaćanja odštete.

>>Josip Pečarić: Najteži ratni zločin za Josipovića je činjenica da je Gotovina od srpske vojske “napravio zečeve”!

Vi znate da sam o tome već govorio i na Vašem radijskom programu.

-Jeste li ikad i od koga dobili ikakav odgovor?

Pečarić: Izravan odgovor nismo ni očekivali. Tu je mnogo važnije da Pismo postoji i da su s njim upoznati oni koji trebaju biti upoznati. Npr., veleposlanstva su o njemu sigurno obavijestila svoje vlade. A to znači, između ostaloga, da toliki broj naših ljudi, među njima i oko 230 sveučilišnih profesora i doktora znanosti, poručuje svijetu da se radi o rasističkim presudama, kako stoji u tom pismu, jer je glavni rezultat “Oluje” bilo spašavanje oko 100 000 muslimana u Bihaću, i to nakon velikoga srpskog zločina u Srebrenici. Tadašnji američki vojni ataše u Hrvatskoj nedavno je rekao da je general Gotovina spriječio genocid “razmjera onih iz Drugoga svjetskog rata”!

Bio sam ugodno iznenađen što je na Pismo VS-u UN-a reagirala tadašnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor. To je dovelo i do formiranja Savjeta predsjednice HDZ-a i ulaska prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, jednog od inicijatora Pisma, u Sabor na listi HDZ-a. Takvo je reagiranje ukazalo na mogućnost povratka HDZ-a na politiku Oca hrvatske države akademika Franje Tuđmana. Ako se to doista ostvari, to bi bilo itekako značajno za nasu državu.

A u svezi s onim što smo govorili o medijima, oni nisu izvijestili ni o pismu Predsjednice Vlade nama potpisnicima, što najbolje iznova potvrđuje Vašu konstataciju da to nisu hrvatski mediji.

-No, da pređemo na obranu nove pravednosti. Hrvatski junaci Herceg-Bosne i Bosne i Hercegovine, šestorica pravednika na čelu s junakom Slobodanom Praljkom, očekuju presude. Akademiče Pečariću, Vi ste pokrenuli peticiju koju ćete uputiti u UN. Što nam možete reći o toj peticiji?

Pečarić: Zapravo, to je prirodan nastavak onoga što smo započeli s prethodnim pismima jer se obrana od velikosrpske agresije u BiH ne može odvojiti od Domovinskog rata. Svjetski moćnici su i izazvali rat između žrtava agresije, baš zato da bi omogućili pobjedu agresora. Poznato je da su oni omogućili i pokolj u Srebrenici, koja je bila od UN-a zaštićena zona, a planirali su još veći pokolj u Bihaću, koji je također bio od UN-a zaštićena zona, samo zato da bi proglasili Srbe pobjednicima u ratu. Čak su i Amerikanci bili užasnuti spoznajom da im ne smetaju takvi genocidi za ostvarenje tog cilja.

Nemojmo zaboraviti da je od UN-a bila zaštićena i hrvatska enklava u srednjoj Bosni i da je najzaslužniji sto ona nije pala bio Dario Kordić, koji je za to spašavanje svog naroda dobio u Haagu 25 godina zatvora. Nudili su mu i slobodu, samo da lažno svjedoči protiv predsjednika Tuđmana i našega velikog ratnog ministra Gojka Šuška, ali je Kordić radije izabrao zatvor. Dokazali su mu samo jedan tzv. zločin: Hrvat je! Zato sam jednu svoju knjigu nazvao “Priznajem, Hrvat sam!” U Haagu je takvo priznanje dovoljno za takvu osudu, zar ne?

Pismo je iznimno važno i zbog spoznaje kojoj sam bio svjedokom zahvaljujući mojim boravcima u Australiji. Svjetski moćnici su učinili sve što je u njihovoj moći da izazovu podjelu na Hrvate u Hrvatskoj i one iz BiH.

Ovim pismom im još jednom stavljamo do znanja da smo mi djelovi jednog te istog naroda.

-Sv. otac papa Benedikt i Vatikan duboko su zabrinuti genocidom koji je učinjen nad hrvatskim narodom u BiH. Prema popisu iz 1991. g. bilo je preko osam stotina tisuća Hrvata, a danas je taj broj prepolovljen. Ako se ovako nastavi, u skoroj budućnosti ne će biti ni jednog Hrvata u BiH. Akademiče, kome je to u interesu da nas nestane sa stoljetnih hrvatskih prostora BiH?

Pečarić: Tu zabrinutost Vatikana i navodimo u našem pismu, ali konstatiramo i kako je takvo eliminiranje Hrvata iz BiH, što vojnim što nevojnim sredstvima, zapravo eklatantan primjer genocida.

A Vaše pitanje mi upućujemo VS UN-a:

Za čiji račun želite očistiti BiH od Hrvata? U što namjeravate pretvoriti tu državu?

Zapravo, i kardinal Puljić, i biskup Komarica i drugi biskupi već su mnogo puta posvjedočili da je eliminiranje Hrvata iz BiH jedna od zadaća koje su postavili svjetski moćnici. To su im izravno govorili mnogi strani predstavnici: Ili postanite Bošnjaci ili idite iz BiH. To vam valjda dođe država tri konstitutivna naroda, za koju je jednom general Slobodan Praljak rekao kako Hrvati u njoj imaju, vjerovali ili ne, manje prava od onih koje su imali u Jugoslaviji.

-U ovoj plemenitoj akciji slanja peticija UN-u mnogi su se potpisani akademičari te ostali hrvatski domoljubi različitih visokih zvanja i zanimanja diljem svijeta, kao i obični domoljubni Hrvati. Kako i na koji način Vam se mogu javiti oni koji Vas žele podržati?

Pečarić: Do sada je broj potpisnika blizu 1100. Veliki je broj akademičara. Samo sveučilišnih profesora i doktora znanosti je preko 100. Kao što i Vi posebno ističete te potpise, tako ih ja u tim popisima stavljam na samom početku. To je poruka onima koji misle da mogu slomiti naš ponos i dostojanstvo, a i našim ljudima da ima – unatoč raznim suprotnim porukama – veliki broj hrvatskih intelektualaca koji misle isto kao oni i koji su spremni i danas svojim potpisima to potvrditi.

Mnogo je potpisnika iz Australije i drugih država u kojima žive Hrvati, a najbolje je da se i dalje skupljaju potpisi i da netko tko koristi elektroničku poštu te popise pošalje meni.

-Završni govor generala Slobodana Praljka u Haagu nevjerojatan je veliki uzor istine i ponosne obrane domoljubne i sveopće Hrvatske i HZ HB. Akademiče Pečariću, biste li nam mogli ukratko objasniti tu njegovu obranu?

Pečarić: General Praljak je doista izniman. On na tom tzv. Sudu ne brani sebe, nego hrvatsku državu i hrvatski narod. On brani hrvatske ljude i u Hrvatskoj, i u BiH i svugdje gdje god se mi nalazili. Zato sam odlučio ovaj govor, iako je on podulji za ovakva javna pisma, ipak u cijelosti uvrstiti u samo Pismo. Na taj će način mnogo više naših ljudi pročitati taj govor, a svojim potpisima će potvrditi da je sve to što naš general govori ono što i oni misle i zastupaju. Zbog jednostavnog razloga što je to istina.

Evo, pada mi napamet jedan sitni podatak koji govori o njegovoj veličini. Radi se o unakrsnom ispitivanju. U Haagu je to po 4 sata dnevno, s pitanjima koja su obično zlonamjerna i kojima se na sve moguće načine žele ocrniti ispitanika. I najsnažniji ljudi poslije 4-5 dana izgube koncentraciju. To su pokušali i s našim generalom. I što se dogodilo? Vjerovali ili ne, sjajno je odgovarao punih 55 dana!

Sam general je tiskao 16 knjiga dokumenata o Ratu u BiH. Spomenimo da je angažirao i tri stručnjaka nehrvata koji su dokazali da je most u Mostaru srušen zato sto je miniran. Itd., itd.

-Zbog koji razloga tzv. hrvatski mediji šute o ovim povijesnim zbivanjima u obrani pravde i istine? U čijem to interesu rade?

Pečarić: Istina ne koristi svjetskim moćnicima. Zato se u hrvatskim medijima već više od deset godina ne spominje spašavanje Bihaća. Nedavno sam na jednom predavanju o ulozi hrvatskih medija to pokazao upravo na jednom podatku koji je iznio general Praljak u svojoj knjizi Zločini počinjeni nad Hrvatima u BiH 1991.-1995. Radi se o zločinima u selima Ahmići i Trusina, gdje su se zločini dogodili istoga dana. U Den Haagu kažu da je u muslimanskom selu Ahmići ubijeno najmanje 33 civila, a u Trusini je ubijeno 23 nenaoružanih Hrvata. Spomenut ću da je u Ahmićima bila vojna operacija i HVO nije osvojio cijele Ahmiće, a u Trusini su se Hrvati predali.

Na pitanje koliko je puta HTV u svojim emisijama spomenuo Ahmiće, a koliko Trusinu, Praljak je dobio odgovor:

AHMIĆE 998 puta, a TRUSINU 2 puta.

Navodno hrvatska televizija spomene 500 puta vise zlocin nad muslimanima nego nad Hrvatima!

-I na koncu,akademiče Pečariću, imate li još što reći što je važno spomenuti, a propustili smo tijekom razgovora?

Pečarić: Puno toga se može još reći. Zato je najbolje pozvati sve slušatelje da potpišu ovo pismo, a sve potpisnike da podsjetim da samim potpisom nisu završili ono što se od njih traži . Trebamo učiniti sve što je u našoj moći da što više ljudi dozna za njega. Evo, upravo sam dobio vijest da je o ovom pismu izvijestio i Večernji list (izdanje za BiH).

I na kraju, evo kakvim zahtjevom mi završavamo ovo naše pismo VS-u UN-a:

Zato mi ponovno tražimo od vas:

Vratite nam naše branitelje i iz Bosne i Hercegovine, koje ste vi zatočili ili već i osudili bez dokazane krivnje! Oslobodite i generala Praljka i njegove suborce Jadranka Prljića, Brunu Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića, jer njihovom presudom samo pokazujete želju za definitivnim eliminiranjem Hrvata iz BiH. Tako ćete spasiti svoju čast i čast svih vas, jer po tome koliko ste bili pravedni i časni sudit će vam povijest.

Mi, Hrvati, samo to od vas tražimo …

-Akademiče Pečariću, zahvaljujem se u ime hrvatskog slušateljstva na Vašem cijenjenom vremenu koje ste nam posvetili.  Želimo Vam svako dobro u nimalo lakom radu koji obavljate u obrani istine i dostojanstva hrvatskog junaštva i, kao suza čiste, hrvatske povijesti.
R.H./hrsvijet

Odgovori

Skip to content