Američki kongresmen Dennis Kucinich – mediji lažno izvještavaju o Iranu isto kao i prije napada na Irak

Američki predstavnik u kongresu iz države Ohio, Dennis Kucinich, komentirao je najnovije tenzije koje se stvaraju u svezi potencijalnog rata s Iranom.
U svom tekstu za Huffington Post navodi niz nepravilnost i i lažnog izvještavanja od strane medija po pitanju Irana i iranskog nuklearnog programa.

Kucinich tvrdi kako aktualno izvještavanje pojedinih medija izgleda gotovo identično izvještavanju pred invaziju na Irak.

Kucinich ističe intervju novinske agencije CBS s ministrom obrane od prošlog mjeseca, kada je Leon Panetta potvrdio: “Da li Iran pokušava napraviti nuklearno oružje? Ne.” – Kucinich tvrdi kako je tom izjavom zapravo sve rečeno, no ukoliko pogledamo najnovije vijesti, servira nam se sasvim drugačija slika.

Dennis Kucinich također je upozorio i na krivi izvještaj lista The New York Times – napominje kako je list prošlog mjeseca objavio da se u najnovijem izvještaju IAEA-a (Međunarodna agencija za atomsku energiju) spominje kako iranski nuklearni program ima vojni cilj.
To u izvještaju IAEA-a uopće nije bilo navedeno i urednik lista The New York Times, Arthur Brisbane, morao je priznati pogrešku pa je tako napisao: “Neki naši čitatelji jako su oprezni još od kada je potvrđeno lažno izvještavanje vezano uz vojni program Saddama Husseina, očito je kako oni prate iranski nuklearni program s velikom pozornošću”.

Dennis Kucinich jedini je američki kongresmen koji je otvoreno i žestoko kritizirao američku invaziju na Libiju 2011.Kucinich tvrdi kako ima još dosta medijskih kuća čije je izvještavanje o Iranu upitno, navodi primjere novinskih agencija National Public Radio, PBS i The Washington Post.

Ističe kako su mediji katastrofalno loše obavili svoj posao u vremenu koje je prethodilo ratu u Iraku.
“Potencijalne konzekvence kretanja po istoj putanji što se tiče Irana ogromne su. SAD je do sada potrošio 1,2 trilijuna posuđenih dolara   na ratove u Iraku i Afganistanu. Vojna akcija protiv Irana bi bila katastrofalna za cijelu regiju, ali i za SAD. Ozbiljan diplomatski rad baziran na međusobnom poštovanju i uvažavanju jedini je način za transparentno rješenje ove krize.”, zaključuje u svom tekstu Dennis Kucinich.

Dennis John Kucinich (65) je američki političar hrvatsko-irskih korijena. Jedan je od najglasnijih protivnika američkih vojnih akcija.
2008. pokušao je izboriti se za kandidaturu na američkim predsjedničkim izborima.

Između ostalog za vrijeme kampanje 2008. zalagao se za:
– uvođenje javnog ne-profitnog zdravstvenog sustava za sve Amerikance
– garantirano obrazovanje za svih koji to žele – od vrtića do fakulteta
– povlačenje iz međunarodnih organizacije kao što su NAFTA i WTO, s time da se taj potez implementira odmah
– ukidanje smrtne kazne
– ukidanje konroverznog zakona tzv. “Patriot ACT”
– zaustavljanje daljnje privatizacije, pogotovo na polju socijalne zaštite
– uvođenje striktnog moratorija na sve GMO proizvode
– snažno podupiranje “prava na izbor” po pitanju abortusa
– spuštanje granice za glasanje na 16 godina
– kraj “rata protiv narkotika”
– čvrsta promocija radničkih prava
– snažne potpore ruralnim zajednicama i malim obiteljskim farmama
– legalizacija medicinske marihuane i de-kriminalizacija posjedovanja iste u ne-medicinskim slučajevima
– implementacija zakona H.R. 676 koji bi u službenu medicinu uključio i tradicionalnu i alternativnu medicinu

Podsjetimo Dennis Kucinich jedini je američki kongresmen koji je otvoreno i žestoko kritizirao američku invaziju na Libiju 2011. – opširnije: Američki kongresmen Dennis Kucinich bez cenzure: “Doveli smo Al Qaeda-u na vlast u Libiji”
izvor: Huffington Post

Odgovori

Skip to content