Milorad Pupovac o ulasku generala Gotovine u Vijeće za nacionalnu sigurnost

“Nema nikakve sumnje da će ta odluka dodatno izazvati nesporazume, pa vjerovatno i više od nesporazuma.”

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila da su umirovljeni generali Gotovina i Markač pristali sudjelovati u Vijeću za domovinsku sigurnost predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac ocjenjuje da ta odluka ne doprinosi povjerenju dva naroda.

“Željela sam da se i general Gotovina uključi u rad ovog važnog Vijeća za domovinsku sigurnost, mi smo i prijatelji dugi niz godina. Drago mi je da su on i general Markač pristali sudjelovati i da su prepoznali pozitivnu vrijednost moje namjere. U Vijeću će biti 10 do 15 najiskusnijih hrvatskih generala, sigurnosnih i drugih stručnjaka”, izjavila je Grabar-Kitarović.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac smatra da je najava o postavljanju Gotovine i Markača za savjetnike suverena odluka hrvatske predsjednice koja ne doprinosi izgradnji povjerenja dviju država i dva naroda. Naglašava da će za Srbe u Hrvatskoj to biti dodatni pritisak.

“Nema nikakve sumnje da će ta odluka dodatno izazvati nesporazume, pa vjerovatno i više od nesporazuma u odnosima Hrvatske i Srbije i Hrvata i Srba. Nesumnjivo pada u kontekst suđenja koja se vode u Hagu, koja se vode pred domaćim sudovima ili koja se ne vode uopće. Nema sumnje da bi bilo mnogo mudrije kada se takve odluke ne bi donosile i kada bi se više pažnje posvetilo izgradnji poverenja. Za Srbe u Hrvatskoj to će biti još jedna dodatna otežavajuća okolnost za njihovo ostvarivanje prava i njihov normalan život u Hrvatskoj”, smatra Pupovac.

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta najavu predsjednice Grabar- Kitarović opisuje kao “skandaloznu”. Linta tvrdi da su generali Gotovina i Markač bili “dio zločinačke organizacije na čelu s Franjom Tudjmanom čiji je cilj bio stavaranje etnički čiste hrvatske države” i poziva Kolindu Grabar Kitarović da povuče odluku o njihovom imenovanju za savjetnike, piše B92.

Izvor: politikaplus.com

1 comment

  1. sposaric

    Nesporazum!? Eh, da, Pupovac i Linta su jaaako zabrinuti za stanje hrvatskoga naroda, a nedostaje još “saopštenje” Save Štrbca da taj srbijanski “točak” trostruko zaškripi kroza balkansko blato! No, nitko od njih nije naročito zabrinut za “nesporazum” koji je izazvao četnički vojevoda i ratni zločinac Šešelj javno zapalivši hrvatsku zastavu usred Beograda!? Istom, tome “nesporazumu” pljeskala je i urlala poveća horda opančara.
    Budimo strpljivi i nadajmo se da će Vijeće za nacionalnu sigurnost svakako uzeti u obzir odluke Hrvatskoga nacionalnog etičkog sudišta kojom je obuhvaćena banda protuhrvatskih izroda, a među njima je i taj etno-biznismen. Milorad Pupovac. Osim rastrošnosti i provociranja, taj Pupovac mora odgovoriti na jednostavno pitanje: “Gdje su posmrtni ostatci dr. Šretera?”

Odgovori

Skip to content