PROCURIO POPIS: Ovo su ljudi koji s Josipovićem osnivaju stranku!

Josipović se vrlo intenzivno bacio na osnivanje stranke

Bivši predsjednik Ivo Josipović i više nego ozbiljno angažirao se oko osnivanja svoje nove stranke. Svjestan je bivši predsjednik da su za novu stranku potrebni novi ljudi. No, iako je donedavno tvrdio kako će u svoje redove uvući mlade i drugačije ljude, čini se da se da s uhodane staze Josipović ne misli skrenuti. U skladu s tim, neke je snage već angažirao. I prije nego li je s osnivanjem stranke istupio u medije. Da je tome tako svjedoče brojni Karlovčani koji su se proteklih mjeseci susretali s Antom Nobilom poznatim odvjetnikom koji je pažnju javnosti plijenio ponajviše zbog slučaja Perković te udaraca koje je zadavao svojoj supruzi, o čemu je dotična sama javno progovarala. Uz Nobila, stanovnici grada s četiri rijeke zateći su znali i sina od Josipa Boljkovca.

Riječ je o Matiji Boljkovcu koji se i osobno namjerava angažirati u toj stranci. A za angažman je potrebno iskazati zainteresiranost i trud, što ovaj čini lobirajući za novu stranku čije se ime još uvijek ne zna. No, jedna od Josipovićevih ideja jest da u ime nove stranke svakako uključi ono svoje jer kako drži, to je baza za uspjeh. Uz njih u Josipovićevu novu stranku mogao bi se ugurati još jedan javnosti prilično dobro znan odvjetnik, a riječ je o Krunoslavu Olujiću. Dakako, za stranku su potrebni i ekonomisti, a za Ivu Josipovića stručnjak bez dileme jest Ljubo Jurčić s kojim bi vrlo rado sjeo za pregovarački stol. Vrlo intenzivno u stranku je pokušavao vrbovati još nekolicinu onih koji su se istaknuli na hrvatskoj medijskoj sceni, kao oporba svemu iole hrvatskom.

Za nove staze potrebne su Josipoviću i žene jer bez toga naprosto ne ide pa zato u skladu s time ovih dana čini sve kako bi Željku Antunović dovukao u svoje redove. A ona lukava i iskusna političarka iz SDP-a teško da će se dati izgurati. Doduše, ne bi to bila prva košarica jer bivšem predsjedniku nedavno ju je uručila još jedna dama koju je čak i odlikovao. Riječ je o maratonki i pročelnici njegova kabineta Danici Juričić Spasović, za koju se ovih dana počelo govoriti da vrlo visoko kotira kod premijera Zorana Milanovića. Štoviše, ova dama mogla bi zasjesti u fotelju glasnogovornice Partije. S obzirom na to da premijeru imidž doista treba ispeglati, mogao bi to po njega biti koristan transfer, jer Juričić Spasović s Josipovićem je u peglanju imidža stekla praksu.

Košaricu bivšem predsjedniku dala je i Vedrana Pribičević, ekonomistica koja se proslavila gostujući u Stankovićevoj emisiji, a o prelasku u Josipovićeve redove još uvijek vrlo intenzivno razmišlja mladi Bojan Glavašević. Kada se ovoj plejadi dodaju oni s kojima Josipović misli graditi koaliciji, izgleda da nam bivši predsjednik sprema kašu koju će malo tko moći progutati. Jer u svoj koalicijski brodić uvući misli Jadranku Kosor, ali i bivšeg ministra financija Slavka Linića. Pregovore vodi i sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem te novim, starim reformistom Čačićem. Tu je i Jakovčićev IDS te Mirela Holy. Kako sve to spojiti na jedno mjesto poznato je izgleda samo bivšem predsjedniku, koji se u političkim pobjedama nije dokazao.

Autor: I.Delić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content