U Sinju održano međužupanijsko natjecanje Crvenog križa

U Sinju je u subotu održano međužupanijsko natjecanje mladih Crvenog križa za osnovne i srednje škole Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

U organizacijski vrlo zahtjevnom natjecanju sudjelovala je 21 ekipa podmlatka i mladeži iz 14 gradova od Dubrovnika do Splita. Natjecanje je okupilo 250 sudionika koji su u mimohodu od Alkarskog trkališta došli u školu Ivana Lovrića gdje je održano natjecanje.
Nazočne je pozdravio predsjednik županijskog društva Crvenog križa dr. Vide Popović. Posebno je pozdravio članove ispitnog povjerenstva kojeg su činili liječnici i medicinski tehničari te volonteri i djelatnici gradskih društava. Mladima koji uče pružati prvu pomoć ozlijeđenima zaželio je odlične rezultate u pismenom i praktičnom dijelu natjecanja pohvalivši ih na humanom pristupu i učenju koje je potrebno svakom našem građaninu. Natjecanje je pratilo i posebno povjerenstvo iz zagrebačke središnjice koje je predvodio g. Josip Vuletić, koordinator rada sa mladima. Međužupanijsko natjecanje je otvorio domaćin, ravnatelj sinjskog GD CK g. Ante Zorica, zaželivši svima u ‘alkarskom žargonu’ – pogodak u sridu!

Nakon višesatnog rada posebna priznanja i pehare za najbolje rezultate kod ekipa podmlatka ostvarili su: Hvar 3. mjesto, Dubrovnik 2. mjesto i Split 1. mjesto.
Najbolji među ekipama mladeži su: Hvar 3. mjesto, Sinj 2. mjesto i Split 1. mjesto.
Prema riječima g. Željka Grubišića, ravnatelja Županijskog društva CK ovogodišnji rezultati pokazali su visoku kvalitetu obučenosti djece iz svih ekipa. Činjenica da je kroz vježbe samo na ovogodišnjem natjecanju škola i gradova kroz vježbe – prvu pomoć naučilo i svladalo preko tisuću djece pokazuje sve veći interes mladih za ovo natjecanje. Domaćinima je uputio čestitke na besprijekornoj organizaciji.

Izvor: ferata.hr

Odgovori

Skip to content