AUSTRALIJA: Fašizam ili obrana vrijednosti?

Analizirajući multietničku integraciju, Njemačka kancelarka Angela Merkel je svom prvom mandatu izjavila da multikulturalnost i multietnička integracija u Njemačkoj nisu uspjeli i dotadašnji model nije uspio, jer svako podilaženje ovakvoj useljeničkoj politici vodi sve većem raskolu u njemačkom društvu.

S obzirom na njemačku povijest to je kod multikulturalaca, tzv. ljevičara, nevladinih udruga i političkih pomodaraca odjeknulo poput rasističkog pokliča i s tom se izjavom manipuliralo upirući prstom u njemačku nacističku prošlost. Uvijek je riječ je o licemjerju svih koji ne žele priznati da u javnosti o multikulturalnosti govore jedno, a u sebi privatno misle posve drugačije. Između tog javnog i privatnog mišljenja zatočenog u istoj osobi smjestilo se opasno licemjerje.

Godinama se zloupotrebljava kršćansko razumijevanje, pomoć i kršćanska tolerancija. Nitko nema ništa protiv useljenika koji prihvaćaju svjetonazor i norme judeokršćanske civilizacije, međutim sve su demokratske zemlje protiv kad se one obezvrijeđuju i kad useljenici nameću svoj svjetonazor i norme ponašanja. Useljenici imaju neka prava, ali su prava domaćina veća i neupitna. Neprihvatljivo je da useljenici biježe iz svojih zemalja i sustava, jer je tamo teško i pogibeljno, da bi dolaskom u demokratske države stvarali iste sustave vrijednosti od kojih su pobjegli.

Govoreći o useljenicima i njihovoj integraciji u australsko društvo, predsjednica australske laburističke stranke (dakle nikakva konzervativna desnica) i predsjednica vlade, Julia Gillard, izrekla je svoje mišljenje u nekoliko jezgrovitih rečenica. Isto kao i kancelarka Angela Merkel, nema ona ništa protiv useljenika sve dok prihvaćaju zakone i norme ponašanja Australije, nesumljivo demokratske zemlje, a sve to negodovanje i protesti dežurnih humanista samo su mimikrija islamskog fundamentalizma i boljševističko etiketiranje fašizmom. Pretpostavljam da nećemo dugo čekati da ministrica Vesna Pusić povuče hrvatskog veleposlanika iz Australije, a Zoran Pusić u ime Lige antifašista uputi ukor pred isključenje australskoj vladi. U toj osudi fašizma mogao bi pripomoći i neformalni savjetnik Pokreta nesvrstanih, Stjepan Mesić. Bivši predsjednik Ivo Josipović mogao bi odletjeti u Australiju i tamo potražiti ustašku zmiju. Nije ovo australsko klizanje prema fašizmu moglo bez ustaša!

 

Da ne bi bilo nesporazuma i krive interpretacije, evo i prijevoda premijerkinih razmišljanja o multikulturalnosti: USELJENICI, NE AUSTRALCI (AMERIKANCI), MORAJU SE PRILAGODITI. UZMI ILI OSTAVI

Pomalo mi je dosta brige koju ova nacija iskazuje oko toga vrijeđamo li nekog pojedinca ili njihovu kulturu. Od terorističkih napada na Bali, iskusili smo uzlet domoljublja većinskog dijela Australaca/. Ova kultura se razvijala preko dva stoljeća borbi, iskušenja i pobjeda milijuna muškaraca i žena koji su priželjkivali slobodu. Mi uglavnom govorimo engleskim jezikom, ne španjolskim, libanonskim, arapskim, kineskim, japanskim, ruskim ili bilo kojim drugim jezikom. Stoga, ukoliko želite postati dijelom društva: naučite naš jezik!

Većina Australaca/ vjeruje u Boga. Ovo nije neka kršćanska, desničarska, politikantska izjava, već činjenica. Naime, kršćani su, na temelju svojih načela, utemeljili ovu naciju. Ovo je jasno dokumentirano. Zasigurno je primjereno pokazivati ove naše simbole na zidovima naših škola. Ako te ovi simboli vrijeđaju, onda predlažem da razmotriš neki drugi dio svijeta za svoj dom jer Bog je dio naše kulture. Mi ćemo prihvatiti Vaša vjerovanja i nećemo ih propitivati. Jedino što tražimo je to da prihvatite naša vjerovanja i da živite u skladu i miru s nama.

Ovo je naša država, naša domovina i naš životni stil te ćemo Vam svakom prigodom omogućiti da u tome uživate s nama. No, kada se sve pretvori u prigovaranje, negodovanje i žaljenje spram naše zastave/simbola, naših obveza, naših kršćaniskih vjerovanja ili našeg načina života, snažno Vas potičem da iskoristite jednu drugu veliku australsku slobodu, a to je pravo odlaska.

Ako niste sretni ovdje, otiđite. Mi Vas nismo prisilili doći ovamo. Tražili ste da budete ovdje. Stoga, prihvatite državu koju ste sami izabrali.

L. C./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content