ISMIJAVANJE PREMIJERA: Mirna Berend – na kakvim je Milanović drogama?

Mirna Berend: Na kojim je Milanović halucinogenicima, tko mu je diler?
”Ovo sada nije loše, dobro je”, rekao je Milanović te dodao da u zadnjih 20 godina nije bilo bolje, premda, kako je ustvrdio, ni danas nije sjajno. Javna poduzeća se mijenjaju i sve su manje poligon za rođačko zbrinjavanje, ustvrdio je Milanović.

”Upravo gledam na Novoj kako me premijer Zoki pita s tv ekrana…Kad je to bilo bolje u Hrvatskoj…Evo neka mi netko kaže kad?….ahahahahah….šta reći….osim neka meni netko kaže tko mu je diler…. i na kojim halucinogenicima je….”

Posljednji je to status koji je poznata televizijska voditeljica Mirna Berend, koja se već godinama bavi izradom vrhunskog, originalnog i unikatnog nakita, napisala na svom Facebook profilu.

Mirna, koja se nikada nije libila javno govoriti o svemu, a dobrim je dijelom zbog toga i ”stradavala” u svojoj profesionalnoj karijeri te počesto bila na ledu, zbog duga jezika i otvorenih stavova, napisala je to ponukana izjavom premijera Milanovića, koji je u utorak upitao ””kada je bilo bolje u zadnjih 20 godina, postavljam retoričko pitanje”. Bubnuo je to pitanje, izazvavši salvu nevjerice i- ostao živ.

Zadovoljan sam vašim rezultatima. Nastavite raditi svoj posao i maksimalno se koncentrirajte na EU fondove, poručio je premijer Zoran Milanović danas šefovima uprava javnih poduzeća na Vladinoj konferenciji “Poslovanje, restrukturiranje i investicije trgovačkih društva u državnom portfelju”.

Rezultati poslovanja javnih poduzeća nisu loši, zapravo nisu bili nikad bolji, rekao je premijer Zoran Milanović na današnjoj Vladinoj konferenciji o poslovanju trgovačkih društava u državnom portfelju.”Ovo sada nije loše, dobro je”, rekao je Milanović te dodao da u zadnjih 20 godina nije bilo bolje, premda, kako je ustvrdio, ni danas nije sjajno. Javna poduzeća se mijenjaju i sve su manje poligon za rođačko zbrinjavanje, ustvrdio je Milanović.

Govoreći o poziciji države u upravljanju javnim poduzećima, istaknuo je njezinu ambivalentnu ulogu – s jedne strane ona se, kako je rekao, mora ponašati kao racionalni vlasnik koji smanjuje troškove i broj zaposlenih, a s druge, mora voditi računa o širim društvenim implikacijama svojih poteza.

Premijer je upravama javnih poduzeća, uz napomenu da je njihovih radom i rezultatima uglavnom zadovoljan, poručio da se u financiranju svojih investicijskih projekata ubuduće moraju što više oslanjati na europske fondove.

Primarni hrvatski interes kao članice EU-a je uzeti što više novca iz europskih fondova, kaže Milanović. Štoviše, istaknuo je da je svaka kuna koja se za te namjene uzme poreznim obveznicima, a mogla se uzeti iz EU fondova, zapravo ukradena iz njihova džepa.

“To je naš interes, ako se mora, treba biti i sebičan i gledati svoj interes, poput bankara”, kaže Milanović te usput kritizira bankare da ih nije briga za opterećenost srednjeg sloja kreditima, zbog čega je on dugoročno izgubljen za ozbiljniju potrošnju.

Prema Milanovićevu mišljenju, visoka zaduženost građana veći je problem od visokog javnog duga.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content