»Prijatelju, zašto si došao ? Poljupcem me izdaješ ?«

Onima koji su zapeli u osnovama matematike trebalo bi pokazati i vizualno na ABAKUSU kako izgleda kad se s jedne strane nalazi 72% onih koji NISU GLASOVALI ZA EU.

LEGALNOST nije isto što i LEGITIMITET. Legalnost je ‘postignuta’ prošlogodišnjom izmjenom Ustava kako bi se dobilo upravo ovo što se i dobilo.

No, NEMAJU LEGITIMITET … NEMAJU DOZVOLU NARODA.

Na ovu PLJUSKU nitko od STRUKTURIRANIH ne podiže svoj glas. Zanimljivo kako status određuje stav. Po tko zna koji put strukture su se uskladile. Ruka ruku mije rekli bismo po naški, a nismo pučki branitelji po zvanju. Tek smo oni mali, opet izvozani.

Kao da se u zadnjih 100 godina ništa nije promijenilo. I onda je Svetozar Pribičević ‘poletio’ u KRALJEVINU, a kao razloge navodio strah od Talijana koji su zinuli na Istru i otoke, a jadni narod nije kužio da vjetar puše s jednog tuđeg GB Otoka.

Doduše, danas nas ne plaše Otokom, nego poluOtokom zvanim Balkan i guraju u EU jer eto, kao k’o fol, nema alternative. Nešto kao kakao.

Nažalost, vrlo lako je predvidjeti dalji scenarij. Isto kao što se Pribičević nekoć ‘osvijestio’ i ujedinio s Radićem okrenuvši se protiv Beograda, uvidjevši srpski ekspanzionizam, isto tako de i ‘naši pučani’ (jedva nekako ih tako nazvah, jer to nisu), valjda s Karamarkom na čelu, jednog dana kad uvide EU KOLAbricionističke posljedice, okrenuti leđa EUNiji … No, kad do tog dođe POŠTOVANI STRUKTURIRANI UPAMTITE da ćete za eventualnu krv svog naroda biti odgovorni vi. Da, vi koji ste nas po tko zna koji put ‘preveslali’ oduzevši nam sada i legitimno pravo da kao narod odlučimo.

Jutros čitam izjavu Ruže Tomašić koja kaže: „Da sam ja na vlasti, mene bi bilo strah na sebe preuzeti odgovornost umjesto naroda i odlučiti o tako sudbonosnoj stvari“. I PRAVO veli Ruža. .. jer je pravo vezala uz savjest, tj. pravednost, ali ne uz onu ‘novu’, novokomponiranu i skrojenu u tuđim EUnija_tskim glavama, nego uz onu SAMO-SVOJnu i NE-OTUĐIvu iz koje izrasta dostojanstvo i ponos što smo to što i JESMO. Istinsko se pravo ne može odvojiti od pravednosti, izjavio je prije par dana, iako jednom drugom zgodom, govoreći o Kanonskom pravu, i papa Benedikt XVI, ali kao da cilja upravo na nas.

Zanimljivo kako ‘kukurikavci’ sada velikodušno očekuju i od HDZ-a i ostalih da se uključe u rad tijela Sabora kad na dnevni red dođe PRIMJENA PLANA. Torta je na pladnju. ‘Narodnjaci’ su uz pomoć ‘socijalista’ sve lijepo ISPOTPISIVALI, a ‘socijalisti’ bi sad trebali uz pomoć prvih sve to PRIMIJENITI? Koja pomirba na djelu !?

Slušamo ovih dana kako ‘PLANiraju’ uključiti i EUSkeptike kao ‘savjetnike’ i doPRINOSitelje po nekim pitanjima glede budućeg rada tijela zaduženih za EU. Koje licemjerje! Uskoro, kad se počne ‘krvarit’ pod BABILONSKOM ‘trnovom krunom’, oni su za podijeljenu odgovornost. Sad biste gospodo da imate štit od naroda nad kojim ćete počet stezati omču PRIMJENOM svega onog što ste ispotpisivali, a što ste od njeg kao zmija noge krili? Sada, kada ste nam ODUZELI LEGITIMITET želite da stanemo uz vas i umirimo vam savjesti? E, nede modi ove nodi. Vremena su se ispunila i čaša se prelila!

Njihovi kiseli izrazi lica u Izbornoj noći i kratki nepovezani govori trojice predsjednika (države, sabora i vlade) ODASLALI SU JASNU PORUKU o PORAZU : „ZADOBILI SMO SVIJET, ALI SMO IZGUBILI DOM“.

Da, ušli ste u Internacional(n)u EUniju, od danas kao PROMATRAČI, i žali Bože što niste sudjelovali u donošenju sankcija Siriji i Iranu ovih dana? Jel’da? A kad se budete upisivali u BriselSKOJ , pardon BabilonSKOJ KULI-STRAŽARI, da podignete dnevnicu, sjetite se jedne druge asocijacije kad je po naški čujete: ŠKUDE gospar JUDE. Groznica vas hvata od pomisli na to i već znate i već se unaprijed bojite toga dana kad ćete ih htjeti nEUzimati više.

Judina tragedija je bila u tome što nikako nije htio da prizna da se istinsko kraljevstvo, i kraljevanje, događa u srcu čovjeka (i da ga nema bez poštivanja duhovnih vrijednosti), a ne u vlasti i osjećaju modi nad drugim. Htio je po svaku cijenu vidljivo političko kraljevstvo i dominaciju socijale nad savješću. Mislio je da POBJEDA DOLAZI izvana, a ne suočavanjem sa samim sobom, tj. IZNUTRA. Nadao se kako de Spasitelja iskoristi za vlastite interese i zasjesti na kraljevskom tronu svijeta sa žezlom ispruženim nad ‘poganima’. Nije shvaćao da istinski upravitelj povjerenih dobara (čiji on nije vlasnik) SLUŽI svom vjerovniku.

I to je ono što ih u ovom času smrtno-ozbiljno pogađa. Nisu dobili POVJERENJE VEĆINE, LEGITIMITET, te se nalaze u muci kako imati i novce i ovce. Nemaju izgovora jer nemaju OVJERU VJEROVNIKA, pa tule pognutih glava.

Treba li im priuštiti to kolabricionističko zadovoljstvo i biti im ‘od pomoći’ ili ih treba ostaviti da sami kusaju svoju juhu? Prosudite sami. Ja ne mogu a da im ne kažem kako njihovo DA EU nije bilo ništa drugo nego NE-HR-u i da me ovo hinjeno domoljublje i pozivi na ‘prijateljsku’ suradnju, koji uključuje i onaj institucionalni dio Crkve, neodoljivo podsjećaju na onaj Judin hinjski poljubac Isusu u Getsemaniju kojim ga je PREDAO prerušenim razbojnicima.

»Prijatelju, zašto si došao ? Poljupcem me izdaješ ?«

Miljenko Bušić/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content