Molitva – Utorak, 4. kolovoza

Božja prisutnost

“Postoji mjesto i vrijeme za sve”, kaže poslovica.
Gospodine, daj da uvijek želim provoditi vrijeme u tvojoj blizini.
Da čujem tvoj poziv.

Sloboda

“Slobodan sam.”
Kada gledam te napisane riječi, čini mi se kako u meni stvaraju osjećaj divljenja.
Da, čudesan osjećaj slobode.
Hvala ti, Bože.

Svjesnost

Znajući da me Bog bezuvjetno voli,
mogu si priuštiti da budem iskren u onome što jesam.
Kakav je bio protekli dan? Kako se sada osjećam?
Sasvim otvoreno, podijelit ću svoje osjećaje s Bogom.

Riječ Gospodnja

Mt 14,22-36
Pošto je nahranio mnoštvo, Isus odmah prisili Isus učenike da uđu u lađu i da se prebace prijeko dok on otpusti mnoštvo. A pošto otpusti mnoštvo, uziđe na goru, nasamo, da se pomoli. Uvečer bijaše ondje sam.
Lađa se već mnogo stadija bila ostisla od kraja, šibana valovima. Bijaše protivan vjetar. O četvrtoj noćnoj straži dođe on k njima hodeći po moru. A učenici ugledavši ga kako hodi po moru, prestrašeni rekoše: “Utvara!” I od straha kriknuše. Isus im odmah progovori: “Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!” Petar prihvati i reče: “Gospodine, ako si ti, zapovjedi mi da dođem k tebi po vodi!” A on mu reče: “Dođi!” I Petar siđe s lađe te, hodeći po vodi, pođe k Isusu. Ali kad spazi vjetar, poplaši se, počne tonuti te krikne: “Gospodine, spasi me!” Isus odmah pruži ruku, dohvati ga i kaže mu: “Malovjerni, zašto si posumnjao?” Kad uđoše u lađu, utihnu vjetar. A oni na lađi poklone mu se ničice govoreći: “Uistinu, ti si Sin Božji!”
Pošto preploviše, dođu na kraj, u Genezaret. I ljudi ga onoga kraja prepoznaju pa razglase po svoj onoj okolici. I donošahu mu sve bolesnike, te ga moljahu da se samo dotaknu skuta njegove haljine. I koji bi se dotakli, ozdravljali su.

Nekoliko misli o današnjem odlomku iz Svetog pisma:

Unatoč tome što su živjeli uz Isusa i gledali čudesa koja je činio, učenici su pali na ispitu vjere da ih on može spasiti od snažne oluje. Toliko oluja udara na naš život – oluje grijeha i napasti, tjeskobe, straha i očaja – a Isus je daleko od nas… koliko je bio daleko od učenika u čamcu.
Gospodine, kad smo prestrašeni pomozi nam da shvatimo da si uvijek uz nas. U svim poteškoćama našega života pomozi nam da čujemo tvoj ohrabrujući glas ”ne bojte se”. S našom rukom u tvojim rukama ništa nam neće biti teško.

Razgovor

Tvoje me riječi, Gospodine, uče kako trebam moliti.
Divna molitva Oče naš
sadrži sve što želim reći.

Zaključak

Zahvaljujem ti Gospodine što sam mogao provesti nekoliko trenutaka nasamo s tobom.
Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda
i u vijeke vjekova.

Izvor: prostorduha.hr

Odgovori

Skip to content