VIDEO Policija će prijaviti Thompsona zbog uzvika na početku koncerta?

Thompsona će prekršajno goniti po članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kaznu će dobiti i zbog nenošenja kacige

Šibenska policija prijavit će Marka Perkovića Thompsona zbog uzvika ‘Za dom’ na početku sinoćnjeg koncerta na stadionu Dinare u Kninu, neslužbeno doznaje sibenik.in.

Policija pregledava vlastite video snimke koncerta i snimke objavljene po hrvatskim portalima na kojima Thompson na početku svirke, kao uvod u pjesmu Čavoglave, viče ‘Za dom’, a publika uzvraća ‘spremni’, javlja sibenik.in.

“Mi smo zasad utvrdili 10 različitih prekršaja, ali obzirom da je to javno okupljanje sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio-video snimano i fotografirano, pregledom tih snimki tek ćemo utvrditi postoji li osnovana sumnja da su, osim tih 10, počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti”, rekli su u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Thompsona će prekršajno goniti po članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji kaže: “Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Šibenska policija kaznit će pjevača i zbog nenošenja kacige u Kninu za vrijeme motociklističkog defilea.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content