Ministar Maras i srbijansko ministarstvo vanjskih poslova djeluju na istom tragu

Umjesto insistiranja na paljeljima hrvatske zastave u Beogradu i Vukovaru, ili provokacijama srbijanskih dužnosnika i njihovih domaćih sljedbenika, dio medija u Hrvatskoj fokusirao se na koncert Marka Perkovića Thompsona u Kninu.

Temelj djelovanju tih tzv. hrvatskih novinara je prosvjedna nota srbijanskog ministarstva vanjskih poslova hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu zbog “govora mržnje” protiv Srba prigodom obilježavanja 20. obljetnice Oluje.

U takav scenarij, koji podsjeća na igrokaz s Aleksandrom Vučićem u Srebrenici, odmah se oklopio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji u svemu vidi “odgovornost HDZ-a”.

-Ne doživljavam taj protest Srbije ozbiljno jer znam da to Hrvatska nije. Radilo se o par neodgovornih pojedinaca i neodgovornoj stranci koja se prema tome ne želi očitovati – rekao je Maras novinarima na Mirogoju, dodajući da je odgovornost na organizatorima skupa.

Za Marasa, očito nije problem u djelovanju i širenju neistina od strane Olivera Frljića, Milorada Pupovca, Vesne Teršelič i sličnih, nego na tragu diplomatske note srbijanskog ministarstva vanjskih poslova Milanovićev ministar proziva HDZ i gradonačelnicu Knina Josipu Rimac.

-Vidjeli ste jednu istaknutu dužnosnicu HDZ-a koja nije reagirala na sramotne povike već je izišla na pozornicu i vikala ‘Idemo dalje do pobjede’. Odgovornost stranke u Hrvatskoj je da osudi takve stvari i bilo bi dobro da i HDZ to radi. Bio bi sretan da je ta dužnosnica došla na pozornicu i rekla nemojte to govoriti, to nije Hrvatska.HDZ koristi sitne strasti kako bi sebi pomogao što nije odgovorno državničko ponašanje i može dovesti do situacija da ih netko iskoristi – kazao je Maras u razgovoru s novinarima.

Podsjetimo, riječ je o zajedničkim aktivnostima dijela medija i političkih struktura koja političke provokacije i ukupno djelovanje Olivera Frljića smješta u tzv. umjetnički koncept, dok za Marka Perkovića Thompsona otvoreno zagovara cenzuru tekstova, poglavito skladbe “Čavoglave” kojom započinju svi njegovi koncerti.

R.H./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content