Predsjedniče, odlikujte i Beškera

Bešker brani Hedla
Ne viče nitko zbog sela, već zbog vlastite stražnjice, kaže narodna mudrost. Tako se u obranu Drage Hedla, na čiju je mračnu prošlost i sadašnjost upozorila Iustitia et pax HBK, a kojeg je unatoč tome Predsjednik odlikovao za ljudska prava i borbu za istinu, uzvikao Inoslav Bešker u petak u Jutarnjem.

Krivotvorenje dokumenata

Bešker, koji ima savjest i obraz poput opanka. Bešker je u izjavi HBK jamačno pronašao i sebe. Kada već u svom klasičnom moraliziranju svisoka, docirajući biskupu Košiću, sugerira kako u tekstu Iustitije ima i elemenata kaznenog djela (premda je u Izjavi sve činjenično točno, bilo Hedlovi “nestašluci” iz vremena komunizma, bilo današnji, što možemo potkrijepiti), skrenut ćemo pozornost hrvatskim i talijanskim tijelima kaznenog gonjenja na falsifikatorske sklonosti istinoljubivoga Beškera.

U njegovoj biografiji uistinu, utemeljeno smatramo, ima elemenata za kazneno gonjenje. Naime, kada je njegova medijska kuća, EPH, učestalo plasirala hrpetinu laži o mjestu skrivanje generala Gotovine, od crkvenih samostana do samog Vatikana, među ostalim lagali su da se Gotovina krije i u Italiji. Kako bi “činjenično” potkrijepili tu tvrdnju, dao je krivotvoriti jedan službeni dokument, svoju osobnu talijansku iskaznicu, na koju su prilijepili sliku generala Gotovine te dodali njegovo ime i prezime

Inoslav Bešker

U njegovoj biografiji uistinu, utemeljeno smatramo, ima elemenata za kazneno gonjenje. Naime, kada je njegova medijska kuća, EPH, učestalo plasirala hrpetinu laži o mjestu skrivanje generala Gotovine, od crkvenih samostana do samog Vatikana, među ostalim lagali su da se Gotovina krije i u Italiji. Kako bi “činjenično” potkrijepili tu tvrdnju, Inoslav BKliknite da vidite tekstešker dao je krivotvoriti jedan službeni dokument, svoju osobnu talijansku iskaznicu, na koju su prilijepili sliku generala Gotovine te dodali njegovo ime i prezime.

Ova sramotna rabota Ine Beškera koji je svjesno sudjelovao u laži i krivotvorenju službenog dokumenta te u obmanjivanju javnosti diletantski je napravljena, jer su zaboravili izbrisati Beškerov potpis s iste iskaznice, te je Beškerov falsifikat provaljen i dostupan. Premda su ga neke kolege upozoravale da čini glupost zbog koje bi mogao kazneno odgovarati, Bešker je odgovorio da ga boli neka stvar. Beškera i Hedla, dakle, veže ista mračna novinarska prošlost i sadašnjost, pa ne čudi njegova apologetska reakcija na izjavu Iustitije o Hedlu. Naime, 1994. godine u svom iskazu hrvatskom SZUP-u vezano uz akciju Labrador kada su kontraobavještajci JNA postavili bombu na židovsko groblje i za to optužili “ustašku vlast” u RH, agent KOS-a Radenko Radojčić među novinarima suradnicima istog KOS-a naveo je i Beškera, kodnog imena Oliver.

Prodavanje priče
Sličnu priču ponovio je i drugi oficir KOS-a, Mustafa Čandić, na suđenju Miloševiću. Bešker se pak isprdao u Jutarnjem tom svjedočenju tražeći cinično od KOS-a honorar. Ako Bešker, dakle, nema snage sam se suočiti, kao i Hedl, sa svojim nedjelima, možda će ga mogući sudski progon u Italiji ili RH zbog krivotvorenja službenih dokumenta konačno malo prizemljiti. Ovaj tekst, stoga, poslat ćemo i na adresu talijanskog veleposlanstva u RH. Iako, kako je ovo zemlja totalno poremećenih kriterija, moguće je da Bešker opet prođe lišo i nastavi prodavati priče, kao Hedl, pune “istine i vjerodostojnosti”. Zapravo, ako naš Predsjednik bude do kraja dosljedan, bilo bi lijepo da Beškeru također dodijeli nagodinu, kao i Hedlu, nagradu za “osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije te otkrivanje istine”. Hedlima i Beškerima vrvi hrvatska novinarska scena, pa će Predsjednik i nagodinu imati tek slatke brige.

>> Hrvati-amac.com: Je li KOS živ ili mrtav!?

Ivica Šola
Glas Slavonije

Odgovori

Skip to content