Milanović-Ostojićev “Plan Žnj“

Nakon što je potpuno izgubio kontrolu nad migrantskim tsunamijem, čak ni osnovne brojke ulaska i izlaska iz RH nisu ni približno poznate, Zoran Milanović je počeo sotonizirati predsjednika Orbana i Mađare imputirajući im nacifašističke metode u postupanju s migrantima.

Spominjanje stradanje Židova i mađarsko osiguranje granica je u najmanju ruku degutantna izjava. Na sav glas urla da su Mađari i njihova europska politika nacističko nehumana i bešćutna za razliku od SDPartije i Milanovićeve Vlade koja navodno njeguje kršćanska načela milosrđa i migrantima postupa krajnje humano. Sličnu retoriku vrijeđanja zadržao je i za Sloveniju. Opasno je i krajnje budalasto u ovakvim situacijama šiljiti sa susjedima, naročito ako svaki trenutak mogu zatvoriti granične prijelaze.

Možda je povika na predsjednika Orbana tajanstveni plan „C“, o kome javnost još ništa ne zna, ili je već Zoran Milanović prešao na slovo „D“, dakle pričuvni plan „ D“? Jer koliko pričuvnih planova ima Zoran Milanović nije poznato, ali kako je krenulo planova ima barem koliko i slova u abecedi. Zanimljivo je pod kojim slovom abecede i pričuvnih planova dolazi postavljanje vojske i ozbiljnu kontrolu granice između Hrvatske i Srbije, i kako će to onda pravdati?

Ipak najgore od svega je što se, na žalost, o emigrantima ne znaju ni osnovni podaci; ne postoji nikakva evidencija, sve je na „majke mi“. Ne sravnjuju se ulaz i izlaz migranata i ne zna koliko ih ušlo, izašlo, i gdje se nalaze zaostali migranti u Hrvatskoj. A to je ozbiljno sigurnosno pitanje, naročito kad se uzme u obzir naputak ministra Ostoje Rankovića da se migranti ne fotografiraju i ne uzimaju otisci, jer im se to ne sviđa, ljute se i uzimanje otisaka „vrijeđa njihovo dostojanstvo“?!

Sve kriminalce plaši davanje otisaka i fotografiranje! Možda se Ostoja Ranković plaši da bi mogao naći registrirane ISIL-ovce ili pak crtače kukastih križeva u Poljudu? Takvim kršenjem zakona, postupkom nečinjenja i grubim kršenjem EU pravila o ulasku osoba bez dokumenata (ilegalni prelasci) u Europsku Uniju, Ostoja Ranković neposredno pomaže teroristima. Žalosno je da u svoje postupke, kao svojevrsni alibi, Zoran Milanović pokušava uplesti kanceralku Angelu Merkel i papu Franju, mašući njima kao s kakvim kviskom.

Možda je ministar unutarnjih poslova RH doista povjerovao izjavi Vesne Pusić o tome kako teroristi putuju visokim avioklasama, pa iscrpljeni migrantski puk na cesti treba pustit na miru, a ne ih vrijeđati fotografiranjem i standardnim policijskim postupkom prilikom ilegalnog prelaska granice? To ona zna, tako su je ostaci stare udbaške strukture pripremali na ubrzanim tečajevima za Glavnoj tajnika UN-a!

Primarna funkcija države, njene vlade, je nacionalna sigurnost, a ova se Vlada ponaša kao loše organizirana nevladina organizacija koja je od nekog honorirana po broju transferiranih migranata prema Njemačkoj i Austriji.

L. C./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content