HRVATSKE ŠPIJUNČINE, ove i one motivacije

Postoji pet vrsta špijuna: lokalni špijuni, unutrašnji špijuni, preobraćeni špijuni, žrtvovani špijuni i preživjeli špijuni. Kada svih tih pet vrsta špijuna rade istovremeno, niko im ne može ući u trag – ovakav metod je genijalan i od neprocjenjive koristi za svakoga vladara.{jathumbnail off}

Lokalni špijuni se vrbuju iz redova domaćeg stanovništva. Unutrašnji špijuni se vrbuju iz redova neprijeteljevih službenih lica. Preobraćeni špijuni se vrbuju među neprijateljskim špijunima. Žrvovani špijuni su oni kojima dajemo netačne podatke da bismo zaveli neprijateljske špijune. Preživjeli špijuni su oni koji se vrate s podacima.

Među službenicima neprijateljske države postoje oni koji se mogu potkupiti tajnim kanalima da bi se od njih dobila obavještenja o stvarnim prilikama u njihovoj zemlji i planovima koji su upereni protiv vas. Oni takođe mogu poslužiti za stvaranje nesloge i razdora u neprijateljskim redovima.
Stoga u vojsci špijuni uživaju najveće povjerenje, bivaju najizdašnije nagrađeni i njihov identitet se čuva u najstrožoj tajnosti.

Nezadovoljni špijuni mogu preći na stranu neprijatelja.

Hrvatska je prepuna špijuna- „neprijateljskih“

Nije im stalo do Domovine i do Boga.

Pouzdano znam da će im se zlodjela pamtiti a On kao pravedni sudac suočiti će ih sa svim njihovim morbidnostima – jer su znali što čine. U koži im bio nebi
Zar da ih se plašimo? Zar da se plašimo „žiga zvijeri“?

Pod zaštitu Gospe stavimo naša srca, naše voljene i HRABRO NAPRIJED-paliti svjetlo onima koji su u mraku.

Pročitajte:

I. Remeta

Odgovori

Skip to content