Josipa Žižić pobjednica je 18. večeri francuske šansone

Dani francuske kulture
Josipa Žižić iz Hrvatske pobjednica je 18. večeri francuske šansone, međunarodnog natjecanja mladih šansonjera, održanog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Josipa je dobila najveći broj glasova publike u gledalištu, a Sylvie Barčikova iz Češke dobila je prvu nagradu Stručnog žirija.

Na 18. večeri  francuske šansone sudjelovalo 14 mladih pjevača iz 8 zemalja. Koncert je, kao središnji digađaj,  održan unutar  programa Dani francuske kulture čiji je organizator ProKultura iz Splita. Nakon koncerta, na prigodnom druženju u foyeru HNK, predsjedici ProKulture, Nansi Ivanišević, francuski veleposlanik u Hrvatskoj, François Saint-Paul, dodijelio je odličje kojim ju je, zbog promicanja francuske kulture u Hrvatskoj, odlikovao predsjednik Nicolas Sarkozy.

Izložbe, slikarske radionice i radionice interpretacije, predavanja, okrugli stolovi, predstave, ciklusi dokumentarnih i igranih filmova te koncerti samo su dio brojnih događanja, koji su se od. 31. listopada pa do 7. studenoga   održavali u okviru Dana francuske kulture u Splitu. 

Tekst i foto: ŽANA KRŽELJ/dalmacijanews.com

Odgovori

Skip to content