U Madridu na Božić preminula Višnja Pavelić, kćerka poglavnika Ante Pavelića

Sve što imam je u ovom stanu od osamdesetak kvadrata. Priče o opljačkanom zlatu i raskošnom životu moje obitelji su komunističke izmišljotine

U Madridu je u 92. godini preminula kćer poglavnika NDH Ante Pavelića, Višnja. Preminula je na Božić, a osim problema sa kukom kojeg je operirala nije imala, kako kažu njeni prijatelji, većih zdravstvenih problema.

Višnja je živjela sama u malenom stanu u blizini stadiona Reala, a prijatelji ističu da je živjela u vrlo skromnim uvjetima i bez stalnih prihoda.

Višnja Pavelić prije dvije je godine u intervjuu za Fenix Magazin kazala kako čitav život živi skromno, od izdavaštva te donacije hrvatske emigracije jer nema niti mirovine.

“Sve što imam je u ovom stanu od osamdesetak kvadrata. Priče o opljačkanom zlatu i raskošnom životu moje obitelji su komunističke izmišljotine. Zar mislite da bih više od 40 godina živjela u ovako skromnom stanu u Madridu da smo imali neko bogatstvo? Nakon smrti moga oca, u ovom stanu sa mnom su do svoje smrti živjeli moja majka i moj brat. Ovaj stan, s ovim knjigama i svim što vidite, je sva moja imovina koju posjedujem.”, kazala je.

Rekla je i da se u Hrvatsku neće vratiti.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content