Još jedan Vučićev ministar govori o ugroženosti od Hrvatske, poniženju…

Nervozne ‘komšije’ više nemaju monopol na posjedovanje oružja pa odjednom postadoše veliki mirotvorci!

Ni premijer Aleksandar Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena i nećemo dozvoliti da građani osjete ugroženost jer se netko u regiji naoružava, kaže Nebojša Stefanović

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u nedjelju da Hrvatska ‘neprestano izaziva situacije s ratnohuškačkim govorom, a da Srbija neće dozvoliti da bilo tko ugrožava njezinu sigurnost’.

Srbija, dodao je, radi na jačanju vojnih kapaciteta, prenosi Blic .

– Naš posao je da odgovaramo recipročno i da štitimo sigurnost zemlje – poručio je Stefanović gostujući na TV Pink.

On je, komentirajući izjave hrvatskog ministra obrane Ante Kotromanovića o hrvatskoj nabavci naoružanja, rekao da Srbija želi najbolje odnose sa susjedima.

– Ali kada neki misle da je znak prijateljstva nabavka raketa i kažu nam da ne budemo nervozni u vezi toga, oni pokušavaju poniziti Srbiju. Ni premijer Aleksandar Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena i nećemo dozvoliti da građani osjete ugroženost jer se netko u regiji naoružava – istaknuo je.

Naglasio je da se Srbija ‘nije uplašila, niti da bilo tko ugrožava sigurnost i dostojanstvo Srbije’.

– Ali, nemojte se poslije ljutiti kad Srbija odgovori recipročnim mjerama i nemojte kukati i zapomagati kada budemo pojačali svoju vojnu industriju – naveo je Stefanović.

Stefanović je ustvrdio i da je Hrvatska protjerala 400.000 svojih građana, samo zato što su Srbi.

– U zemlji EU ne možete imati ćirilične ploče jer država ne može sačuvati ono što je predvidjela vlastitim zakonima. Hrvatska treba biti posljednja zemlja koja nam može pričati o prošlosti, bolje da vode računa kako da vrate Srbe i poboljšaju im uvjete za život – rekao je i dodao da je ‘više nego jasno da Hrvatskoj smeta to što je Srbija preuzela ulogu lidera u regiji’.

– Hrvatska ima potrebu da bude lider u regiji, da stvara neki utjecaj, ali taj film neće gledati. Srbija neće ništa loše svojim susjedima, ali ima pravo boriti se za sebe i građane i mislimo da vodimo bolju politiku i to pokazujemo, kazao je pa dodao:

– Ali kad se nabavljaju lansirne rampe za balističke rakete dometa 300 kilometara, pa ne radite to zbog mira u regiji, tko gradi mir balističkim raketama? – upitao je ministar koji je na kraju zaključio da Srbija apsolutno nema razloga biti nervozna istaknuvši da nikome ne želi ništa loše, piše Blic.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content