Teorija ‘Gendera’ za adoloscente – prigovor savjesti

Kako sekularna Francuska gleda na problem Gender revolucije – preuzeto s portala magazina France Catholique!?

Vijest se pojavila prije nekoliko dana, iako se još uvijek njome, nisu bavili masovni mediji. Ipak, njen čudoredni značaj leži u višim civilizacijskim pitanjima o čemu je govorio kardinal Andre Vingt-Trois glede revizije zakona o bioetici. 

Kad bi rodna (gender) teorija bila upisana u službene programe prirodno-znanstvenih kolegija, predstavljala bi nasilje,  nad savješću naših očeva i majki, obitelji, odgajatelja i jednostavno, svih ljudskih bića.
Radi se, u stvari o nametanju ideologije proizvedene u SAD-u i čija je filozofska narav, očigledno vrlo militantna i nametljiva. Nacionalna obrazovanja žele, zaobilazeći znanost, potvrditi jednu intelektualnu ‘tribinu’, koja se protivi velikim tradicijama humanizma, u smislu uopćenog konstruktivizma, kao proizvoljnog ključa naše čovječnosti.
To je najprije oružje kojim se razgrađuje spolni identitet. Nismo više definirani kao čovjek i žena, nego kao praktikanti izvjesnih oblika seksualnosti: homoseksualci, heteroseksualci, biseksualci, transseksualci. Liberali su, po cijelom svijetu širili neobuzdanu propagandu da bi banalizirali ovaj koncept i delegitimirali do sada, opće prihvaćena stajališta.

 

Ono što još ne znamo u Francuskoj, je to da je Rodna teorija u krizi i uzrokuje popuštanje kod  dijela njenih konceptora, kao što je Judith Butler. U stvari, završimo zapažanjem da je  utemeljenje naše čovječnosti takvo, da ga u konačnici nalazimo, proizvoljno uništenim. Odbijanje  zabrana, većinu aktera odvodi u potpuni nihilizam, koji dopušta sve vrste prijestupa, osobito  one koji su provedeni pod totalitarnim batinama XX stoljeća.

Odluka ministra obrazovanja da adolescentima nametne ovu iracionalnu i neljudsku ideologiju  predstavlja neviđen skandal. Samo pokretanje savjesti, umanjiti će ovu stvar, koju treba neumoljivo  prokazati kao zločin protiv Duha, toliko odvratniji jer za taoce, drži našu mladež.

Pripremio: Megal Skitić

Slični članci u izvorniku:

http://www.france-catholique.fr/Gender-a-l-Ecole.html#forum6059


Odgovori

Skip to content