Predstavljanje: Vjera u sjeni politike – 5. knjiga

U četvrtak 13. prosinca 2012. u 19 sati u Dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29, u Zagrebu održati će predstavljanje najnovije knjige publicista Damira Borovčaka, urednika i voditelja emisije Vjera u sjeni politike na Radio Mariji.

{jathumbnail off}Novi nastavak Vjera u sjeni politike – 5. knjiga je novi niz zapisa političkih događaja zanimljivih katoličkoj javnosti obuhvaćenih od 23. svibnja 2010. do 22. srpnja 2012. Time je zaokružen slijed od 125 istoimenih mjesečnih emisija emitiranih na Radio Mariji u neprekinutom nizu od 11 godina tj. od listopada 2001. do srpnja 2012. godine.

Biskup gospićko senjski mons. Mile Bogović je u proslovu knjige zaključio: »Autor se ne zadržava tek na onome što je netko rekao ili zapisao, što se dogodilo prošlog mjeseca, već u maniri iskusnog znalca pokazuje primjere iz prošlosti gdje se nalazi u začetcima ono što danas imamo i pred sobom gledamo. Vidi se da je dobro upoznat s cjelokupnom scenom i rasporedom snaga jer dobro raspoznaje izvore (medije i politiku) iz kojih se redovito puca na sve što je hrvatsko i katoličko. Za autora je vjera ona vrijednost u čijoj sjeni treba biti sve ostalo. Međutim, on s nelagodom gleda kako razne političke snage i politički moćnici i tu vrjednotu stavljaju u sjenu svojih političkih makinacija.«

Knjigu će predstaviti pater Stjepan Fridl, DI, glavni urednik Radio Marije, mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, akademik Josip Pečarić te autor Damir Borovčak.

SADRŽAJ

Osveta nema opravdanja

Prikraćene istine

Povijesne krivotvorine iz Srba

Barikade i petokrake

Udbina kao sudbina

Krunica je pobijedila kod Lepanta

Tko je naručio ubojstvo župnika Grahovara?

Nada u opstojnost

Kako dočekati Papu

Jame progovaraju

Vrijeme iščekivanja

„Oslobođenje“ u Zagrebu

Virtualna mutež

Beskrajna ponižavanja

Zaboravljeni ratni zločini i zločinci

Memorandum 2

Vlast usmenog bezakonja

Ponos i molitva iz Trnja

Poniženi pred odlukom

Zmije, crne ili crvene?

Rehabilitacije i zablude

Ukidanje i zaborav

Razmjeri žrtve i izdaje

Sv. Josip zaštitnik 325 godina

Nobelova nagrada za mir

NA NASLOVNICI

Bijeg u Egipat (Meštrovićeva pasija; Split 1940; Crikvine – Kaštilac)

Blagoslov Crkve hrvatskih mučenika; Udbina, 11. rujna 2010.

Bitka kod Lepanta, 7. listopada 1571. (Paolo Veronese, 16. stoljeće)

Vlč. Antun Grahovar, spomen ploča na crkvi Pohoda BDM u Sisku

Spomen ploča poubijanima u Gračanima 1945.; kod Isusa

Vukovarska svijeća, Trnje u Zagrebu

Knjiga izlazi u VLASTITOJ NAKLADI.  Kontakt: damir.borovcak1@inet.hriranog društva. Razmijenjena su mišljenje o međunarodnoj situaciji i gospodarskoj krizi, naročito glede posljedica za Europu, te o prinosu Katoličke crkve u rješavanju krize.

Odgovori

Skip to content