NEPODNOŠLJIV TEROR (video): Pogledajte što rade bande usred bijela dana u Rio de Janeiru 

Rio de Janeiro definitivno je jedan od gradova koji bi vrijedilo posjetiti, pa odnese li vas ikada put u smjeru tog brazilskoga grada ljepotana, koji su svojedobno novinari Buzzfeeda proglasili drugim najljepšim gradom na svijetu i u kojemu se uskoro održavaju ljetne olimpijske igre, imajte na umu da u njemu postoje pravila kojih se obavezno valja pridržavati ako vam je život drag.

Vrijedne stvari ne nosite uz sebe, pa makar u samom centru grada i usred dana. Zašto je tome tako odlično će vam dočarati sljedeći video u kojemu je prikazano što rade maloljetničke bande. Na snimkama se može vidjeti da maloljetnici ne prezaju baš ni od čega, odnosno da im je najbolje predati ono što traže, bez obzira je li riječ o mobitelu ili kakvoj drugoj tehnici, lančićima, narukvicama… Nažalost, ti su mladići često spremni ugroziti nečiji život, pa je tako nedavno jedan muškarac ostao izboden u samom središtu grada jer se trudio obraniti ono što mu pripada.

“Ovo je strašno. Gdje je policija? Gdje su tu vladajući? Sjede u uredima, hlade se uz klime, te u intervjuima uvjeravaju da je Rio de Janeiro siguran. Niko ništa ne čini. Trebamo se ujediniti i uzvratiti udarac, natjerati te male razbojnike da dvaput razmisle prije nego što krenu u pljačke”, napisali su autori videa, očito i sami stanovnici tog grada, koji su na jednu od zgrada postavili kameru i bilježili što bande čine svakoga dana.

Nažalost, na policiju ili pomoć prolaznika tamo se uglavnom nije mudro oslanjati. Tek tu i tamo netko reagira.

Pogledajte kako izgleda svakodnevica u Riju. 

https://youtu.be/LVl2BBuF_yU

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content