ŽDRIJEB LIGE PRVAKA KAO IZ TEORIJE ZAVJERE

Portal jutarnji.hr donosi četiri prognoze za polufinale: Real lako, Barça glatko… 

Wolfsburg i Benfica napokon imaju otvoren put prema finalu Lige prvaka, ironiziraju teoretičari zavjere nakon ždrijeba četvrtfinalnih parova. Ljubitelji priča o toplim i hladnim kuglicama zaista imaju razloga likovati jer su meštri ceremonije u petak njemačke “vukove” bacili u naručje Realu, a portugalske “orlove” poslali u gnijezdo Pepu Guardioli, poštedjevši tako vodeće favorite međusobnog mačevanja. Barcelona, Real Madrid i Bayern na papiru su izraziti favoriti za polufinale, jedini otvoren par jest obračun šeika koji upravljaju Paris St. Germainom i Manchester Cityjem…

1. Wolfsburg vs. Real Madrid

“Htio smo ili Benficu ili Real, dakle nisam skroz razočaran. Naši navijači definitivno će uživati jer će gledati najatraktivnijeg suparnika, a mi ćemo se nadati. Uvijek postoji šansa”, komentira Wolfsburgov trener Dieter Hecking.

Ipak, postoji li ona zaista i u ovom slučaju? Unatoč zgodnoj europskoj kampanji ove sezone, Wolfsburg je trenutačno tek osma momčad na bundesligaškoj ljestvici a čak devet poraza u 26 kola. U prijevodu, svi su potencijalni suparnici navijali da ih ždrijeb pošalje u Volkswagenov grad. U sezoni 2010./11. Schalke je kao potpuni autsajder dogurao sve do polufinala Lige prvaka, nečem sličnom nadat će se Wolfsburg ovog proljeća, ali bit će senzacija ako Cristiano Ronaldo i društvo ovo zaribaju. Prognoza za polufinale: Real Madrid, lako.

2. Bayern vs. Benfica

Polufinale Lige prvaka, to je minimum koji je svojim klubovima svih ovih godina isporučivao Pep Guardiola, a teško da će se narativ promijeniti nakon što je Bayern preživio Juventus i u sljedećem krugu natrčao na Benficu. Portugalska momčad je odlična u nacionalnoj ligi, a na vrućem Zenitovu terenu pokazala je da posjeduje i kvalitetu i za utakmice velikog uloga na ino-sceni, ali objektivno teško može izbjeći udes Porta iz prošle sezone. Sjećate se tih utakmica; Porto je u prvom meču zaskočio Bavarce 3:1 pobjedom, da bi se u uzvratu na Allianz Areni raspao već do 40. minute kada je na semaforu stajalo 5-0. Prognoza: Bayern, bez velikog stresa.

3. Barcelona vs. Atletico Madrid

SImeoneovi “colchonerosi” su prije dvije godine otrgnuli Barceloni naslov španjolskog prvaka. I da, iste sezone su eliminirali Messija i društvo u polufinalu Lige prvaka. No, dogodilo se to u tranzicijskom postguardiolinom razdoblju dok je “Tata” Martino neuspješno pokušavao složiti pobjednički puzzle. U međuvremenu je Luis Enrique složio najbolju momčad na planetu predvođenu MSN trojcem i može se pohvaliti serijom od šest pobjeda protiv Atletica. Povrh svega, Atletico je omiljena mušterija Lea Messija, u 27 nastupa zabio im je nevjerojatnih 25 golova, uz čak tri hat-tricka. Prognoza: Barça, glatko.

4. PSG vs. Manchester City

Sudar dvojice arivista, pripadnika “noveau riche” obitelji, dvoboj je Zlatana i Kuna Agüera, dva kluba koja očajnički traže europski uspjeh, ali i obaranje ruku dvojice šeika, Al-Khelaifija i Al-Nahyana. Budući da su obje momčadi rasterećen u domaćim prvenstvima, svu silu koncentrirat će na ove dvije utakmice, a epilog će ovisiti o zdravstvenim kartonima i nadahnuću ključnih igrača. Prognoza: PSG, u fotofinišu.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content