Don Josip Ćorić: NE ŽELIMO BITI JANJE ZA KLANJE!

DEŽULOVIĆ, BORIS 1   Ne znajući što bih sa sobom odlučio sam se okušati u politici, kako mi omogućuje ustav i pozitivni zakoni hrvatske države.

 Na vrijeme poći znači obaviti polovicu posla (narodna mudrost!)

Tražeći dobar mamac koji će privući birače, odlučio sam se za britke riječi  jednog nadnovinarskog korifeja, malo, ali ne bitno izmijenjene:
Gospodo: predsjedniče republike dr Ivo Josipoviću, predsjedniče vlade Zorane Milanoviću, predsjedniče hrvatskog sabora Josipe Leko i svi članovi  vlade i sabora, pogotovo pripadnici stranaka na vlasti, iznad svega SDP-a!
    Na završetku ove godine, pred početak 2013. g. pozdravljam vas i obraćam se vama, koji niste samo  neodgovorna i sebična stoka, nego i lijepi komad budale”. (usp. Slobodna Dalmacija, Božić 2012.)

Zamišljam Vas u mašti kako vam se mijenja osobni opis dok čitate navedeni citat i već se oštrite, s pravom, da mi se stane na  kraj, jer zatvori u Hrvatskoj,  iako prekrcani, moraju imati mjesto za ovakvog nadbandita. Međutim zapjevao bih vam onu poznatu: ‘ajde oladi!’ Mi, najmanje svaki tjedan, ako nam se još čitaju novine, koje ne zaslužuju bolji naziv nego smeće (i onda se čudimo što su nas svrstali u smeće), koje se ne može reciklirati, moramo čitati takve bljuvotine, rigotine skoro u svakom broju, a neizostavno u tekstovima pripadnika, ja sam ih nazvao  osmokrake zvijezde, kojima  je zajednički nazivnik: mržnja na sve čime se diči svako pošteno ljudsko biće, neizmjerna upravo opsesivna mržnja najprije na hrvatsku državu, zatim  mržnja iste razine na hrvatsku  naciju, a te ujedinjene mržnje su usmjerene na 86% populaciju, uglavnom katoličke orijentacije, koja mora  ‘biti zahvalna’ na serviranjima tih višestrukih mržnji i za njih, ako uopće više čitaju te i slične novine, otkidati od usta 7 kn.

Sve ima svoju izdržljivost. Tko će zaustaviti uvrijeđene mase, od kojih je satkana hrvatska država, ako im pukne film?!   Nije ovo vrijeme za duga čitanja. Imena tih, najmanje osmorice, mržnjom satkanih piskarala ne želim navoditi i dizati im rejting. Ipak lik  tvorca gornjeg citata dajem opisno. Na slici u novinama izgleda kao bezazleno nevinašce, dječjeg  osmijeha, dugačkog vidljivog repa na zatiljku. Kad bi se mogli vidjeti još dva repa, karakteristična za njegov (ne)karakter: jedan u moždanoj šupljini, a drugi ostatak predevolucijske preobrazbe pračovjeka u čovjeka, krvnih gena četnikofila, najizvrsnijeg utrnjivača – ‘bogomdanih novina’ (tako ih nazva jedan premijer prije nego li će im dati bogatu novčanu injekciju). Završetak znamo. Nestalo Feralu ulja, a istoj kobi se može nadati i novina začeta u pojati na Mosoru. Ona je na  razini demokracije Sjevernog Vijetnama.

Tamo se ipak dade povremena prilika odgovoriti napadnutom na napade.

Gore nabrojeni i sve društveno-političke strukture, pomozite stati ovim (zlo)činima na kraj. Neka vas ne zavede slatkorječivost pečatom župnog ureda sv. Roka u Splitu, potvrđene izjave  tadašnjeg njenog župnika, da navedeno novinarsko piskaralo, primanja u rangu predsjednika republike, ispunja uvjete koje katolička Crkva traži da se može biti kum na krizmi i krštenju. Može upravo onoliko koliko potpisnik te izjave može biti u vodećim političkim strukturama, uz blagoslov Crkve, koja se, ovaj put nije dala izigrati.

Osmislena i Bogom ispunjena Nova 2013. g. Vama i svima koji vjeruju u ljubav!

Split, blagdan sv. obitelji, 30.12.2012.
Prof.dr.sc. JOSIP ČORIĆ

Odgovori

Skip to content