E nema mi druge, nego …

Evo parafraza za krilaticu biskupa Pozaića u Društvenom domu grada Zagreba, koju je izrekao pri okruglom stolu, a organizirali su ga Hrvatsko žrtvoslovno društvo i Koordinacija braniteljskih udruga na 9. siječnja 2013.

Jrilatica je: Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu! A biskup (grčko latinska riječ:episkopus- episkopein-nadglednik, nadgledati, čuvati) kod nas se obično podrazumjeva kao crkveni pastir; zar pastir ne nadgleda, čuva i vodi svoje ovce, tj. svoje duhovno stado? Pa napokon evo i parafraze: Krist odredio (zaredio, pomazao) pastira da čuva, okuplja i napasa njegovo stado a ne da ga progoni ili ostavlja! Dapače, ako se koja ovca izgubi, ostavlja onih sto da bi pronašao onu izgubljenu; a riječ je o dobrom pastiru.

Ovdje i sada, uopće neću ulaziti u dublju analizu i opservirati što je sve izrekao biskup Pozaić za tim stolom, ali u njemu nisam prepoznao dobrog pastira, pogotovo zbog vulgariziranja ili vulgarije koju je uputio na ministra Jovanovića, da li on zapravo ima vaginu? Evo, predsjednik naše Vlade je pozvao ministre, javno, da se suzdrže nadalje reagirati po pitanju zdravstvenog odgoja! No, sad isto tako očekujem od nadbiskupa i kardinala Bozanića da, ne samo upozori nego i suspendira svog pomoćnog biskupa Pozaića; na koji način, to mi nije poznato, ali makar da se već ne pojavljuje na okruglim stolovima i sl., gdje nije prisutna i koja katolička udruga.

Upravo očekujem da neka od katoličkih udruga organizira kakav okrugli stol koji bi debatirao o naša najveća tri narodna zla u Hrvatskoj: psovka, pobačaj, nepoštivanje dana Gospodnjega.

Volio bih čuti biskupa Pozaića kakvu bi tu oluju dao pokrenuti odnosno lustraciju provesti!
Iz ovih zala deriviraju sva ostala zla kod nas; a to, kao uzrok,mogu prepoznati oni koji su pročitali samo nekoliko propovijedi nadbiskupa, sada blaženika, Alojzija Stepinca.
Koliko o tome danas brinu naši crkveni pastiri?
Nikola Bašić, Vis

Odgovori

Skip to content