FOTO: Reisman veliki doček u Saboru: Ako krenete s ovim programom povećat će se broj pobačaja i silovanja

Američka  komunikologinja Judith Reisman, koja je svojim gostovanjem u Hrvatskoj podigla mnogo prašine, u 11 sati počela je svoje predavanje u Saboru, nakon toga će se u 17.30 sati ponoviti jučer propalo sučeljavanje Aleksandra Štulhofera i Amerikanke, a u 19 sati govorit će u hotelu Westin.

{jathumbnail off} Judith Reisman će u Saboru, zajedno sa Timothyjem Tateom, govoriti na temu “Iskustvo spolnog odgoja u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu”. U parlament ju je pozvao HDZ, a prije samoga predavanja oko dvorane su se okupili saborski  zastupnici HDZ-a i HDSSB-a, članovi udruga, Ivan Zvonimir Čičak, studentski kapelan don Damir Stojić, odvjetnik Zvonimir Hodak.

– Toliki doček, a čak se ni ne kandidiram na izborima – rekla je po dolasku Reisman, a pozdravio ju je zastupnik HDZ-a Ivo Stier koji je izrazio žaljenje: ”Želim izraziti žaljenje zbog neutemeljenih napada koje ste doživjeli u Hrvatskoj. Naročito zbog lažne optužbe za antisemitizam. Protiv Vas se vodila kampanja verbalnog nasilja i primitivizma. Toj kampanji pridružili su se i neki ljudi koji bi trebali širiti akademske slobode. No, postoji i druga Hrvatska koja će Vas saslušati i to je prava slika većinske Hrvatske”.

Pozdravio je i Željko Reiner koji je naglasio kako  to ne radi kao potpredsjednik Sabora, da neki ne bi tražili dlaku u jajetu, nego u ime kluba HDZ-a: ”Žao mi je što ste se susreli sa drugom Hrvatskom koja je netolerantna”. Dodao je da ga posebno brine da “upravo oni koji tvrde da se zalažu za toleranciju sada sa toliko isključivosti žele se suprotstaviti drugima koji imaju drugačije ideje”. Judith Reisman je na samome početku rekla kako je  neprihvatljiva kazna za urednicu emisije “Slika Hrvatske” Karolinu Vidović Krišto koja je skinuta zbog obrađivanja teme seksualnog odgoja, a među ostalim zato što je pustila dio dokumentarca u kojem i ona govor

– Prema objavljenim podacima u Hrvatskoj imate jedan od najnižih razina seksualne traume kod djece  – kaže Reisman, te dodaje kako  je jedan od tvoraca kurikuluma seksualnog odgoja u Hrvatskoj, Aleksandar Štulhofer, učio na Sveučilištu Kinsey. Kaže i kako će se nakon uvođenja zdravstvenog odgoja u Hrvatskoj dogoditi veliki porast maloljetničkih trudnoća i silovanja zato što djeca nisu podobna za slušanje takvih sadržaja: ” Ako krenete s ovim programom vidjet ćete veliki porast spolnih bolesti kod djece, pobačaja kod djece, jer djeca oponašaju ono što vide”.

Zastupnici drugih stranaka bunili su se da se njezinim dolaskom ruši ugled Sabora. HNS-ovka Nada Turina-Đurić kazala je da Reisman širi neutemeljena stajališta o slobodi na seksualnu orijentaciju, a SDP-ovka Tatjana Šimac-Bonačić je rekla: ”Ako se nešto organizira ispred Kluba, onda bi se to trebalo napraviti u stranačkim prostorijama”.

Foto: Željko Lukunić/Pixsell/Goran Mehkek/Cropix

Odgovori

Skip to content