OTVORENO PISMO: Vama iz Saveza antifašista Hrvatske

Čitam danas kako se povodom smrti vašeg člana, partizanskog generala Rade oglašavate u hrvatskim medijima i velite kako se dotični borio za demokratsku i antifašističku Hrvatsku. Da nije tragično bilo bi smiješno, no u ovim vremenima proturanja lažnih istina, lažnih ljudi, lažnog morala moram reagirati na vašu insinuaciju i laž jer ne mogu dokučiti šta se krije iza vaših riječi.

Obraćam se u ime svih pobijenih u ime vašeg i njegovog antifašizma jer nisu mislili isto kao i vi i vaš Veliki Vođa.
Obraćam se u ime svih koje ste zbog drugačijeg mišljenja strpali u zatvor, mučili i šikanirali.
Obraćam se u ime svojih prijatelja kojima ste zbog karijere napakirali antikomunističko djelovanje pa im uništavali živote, a sebi zbrajali poene.

Obraćam se u ime svih onih koji su se ’90 podigli protiv Jugoslavenske armije i komunističkog režima, te se izborili za slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

Da ste antifašisti kako se nazivate zar bi ste dozvolili logore, jednopartijski sustav, TITOVO ubijanje neistomišljenika i suradnika koji mu nisu bili po volji?
Da ste antifašisti zar bi dozvolili Jugoslovenskoj zločinačkoj komunističkoj organizaciji UDBI ubijanje „neprijatelja“ komunizma u inozemstvu, ubijanje njihove djece, oduzimanje putovnica, da ne nabrajam dalje jer bi malo bila cijela godina?

Da ste antifašisti sigurno nebi dozvolili logore poput Golog otoka, Gradiške..?

Da ste demokarate zar biste dopustili jednopartijski, diktatorski i komunistički sustav 60-tak godina?

Ne gospodo niti ste vi niti vaš drug RADE antifašisti niti demoktrate kako se nazivate.
Vi ste komunističko – jugoslovenska skupina koja je provodila ideologiju Velikog Vođe. Vaša demokracija je jednaka onoj koja je trenutno u Sjevernoj Koreji.

Možete li nam objasniti ispiranje mozga nošenjem komunističke štafete 50-tak godina.

Zašto se niste pobunili protiv komunističkog zla? Da jeste, a niste, naša demokratska Hrvatska, moja i ljudi koji su vjerovali u demokraciju dok ste se vi klanjali Velikom diktatoru, nebi bila izložena zločinačkom naumu „vaših atifašista“ koji su je, sa crvenom zvijezdom na čelu, htjeli ugasiti.

Vi ste se dotični borili za diktatorsku, komunističku Jugoslaviju, a svoj glas niste dizali jer vam je bilo dobro. Uživali ste mirovine, položaje, sigurnu plaću, a za demokraciju vas nije bila briga. Za Hrvatsku još manje. Vi ste za demokraciju bili kukavice.

I zbog toga ovo pismo da nam ne trujete budućnost djece koja žive u ipak slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj dok vi živite u kući cvijeća zajedno sa vašimVelikim Vođom.

Upitajte se ponaosob, koliko ste u životu pomogli demokraciji i Hrvatskoj?

Naša Hrvatska nije nastala niti na fašizmu niti na antifašizmu kojeg vi spominjete, naša Hrvatska je nastala na nemogućoj žrtvi i volji pojedinaca da ostvare stoljetni san. I ostvarili su ga, njihova djeca danas žive taj san ma koliko se mnogi trudili promijeniti laž u istinu.

Ivan Tomić, Zagreb, 28.01.2013. 

Odgovori

Skip to content