CIA: Nakon slovenske, pada i hrvatska Vlada

Dokument poslan Američkim ambasadama u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, sastavljen je da imaju na znanje kako se nakon pada Slovenske vlade, očekuje za nekoliko mjeseci pad Hrvatske aktualne vlade.

{jathumbnail off}Iznosi se da bi situacija u Hrvatskoj mogla biti mnogo opasnija: “postkomunistička zemlja, rast mjesečne nezaposlenosti, rast korupcije, rast visoko političkih afera, nasilno ulaženje u EU unatoč nespremnosti u svakom pogledu, ograničena sloboda medija, zanemarena lustracija, sve veće nezadovoljstvo, moguće da građani krenu uzimati pravdu u svoje ruke, vrlo rizična zemlja, rizičnija od Srbije.” Operativci CIA-e ističu da do podataka dolaze putem društvenih mreža najviše, ulazeći u poštu, statuse, slike, te donose zaključak da će se ujediniti stranke nacionalnog spasa koje će destabilizirati vladu. Tiskani mediji se održavaju iz crnih fondova politike, jer je tiraž na pola propao. Mediji koji imaju utjecaj su televizija i deset portala u cijelosti nezavisni. Srbiju se označava vrlo stabilnom u regiji, pod vodstvom Ivice Dačića.

Imamo odgovor zašto ne funkcioniraju institucije, zašto se štite temelji kriminala, pojedine banke, zašto su jedni svete krave, a drugi dežurni kriminalci i zašto smo prepušteni na milost i nemilost. Milanović je kriminalac jednak svim ostalima, otkriva SOVA, slovenska obavještajna služba, koja je u Slovenske novice gurnula bombastičnu tajnu obitelji Milanović, prije pada Janše.
Iznose dokumente kako je obitelj premijera Milanovića, u dobrim odnosima s Novom Ljubljanskom bankom. Tvrtka-kćer Nove Ljubljanske banke, LHB Internationale Handelsbank Aktiengesselschaft iz Frankfurta, odobrila je povlašteni kredit tvrtci Modestus iz Zagreba, a kao jamci za kredit navode se tvrtke Stanogradnja i Trgovine Minčeta, privatne osobe Tomislav Šimunac i Igor Maksimiljanović, te Đurđica i Stipe Milanović – roditelji Zorana Milanovića. Kredit je odobren u iznosu od 3.250.000 eura. Prema uvjetima kredita, u slučaju neisplate LHB polaže pravo na imovinu jamaca, kao i na vlasničke udjele Šimunca i Maksimiljanovića u Modestusu, koji zajedno iznose 90.01%. Zanimljivo je da je kao suvlasnik tvrtke upisana i tvrtka-kćer LHB-a, LHB Trade iz Zagreba, a Slovenske novice tvrde kako njen udio iznosi 9,9%. Nije poznato koliki udio su držali roditelji premijera Milanovića, no list napominje da bi bilo teško upisati se kao jamac bez suvlasništva nad tvrtkom.

Pretpostavlja se da je kredit odobren za potrebe ulaganja u nekretnine na području Dubrovnika, a prošle godine je objavljena i vijest kako Krešimir Milanović i Maksimiljanović grade luksuznu vilu i stanove za prodaju na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Dubrovniku. No, ističu Slovenske novice, vrijednost zemljišta u Dubrovniku na kraju 2011. godine bila je gotovo 3,3 milijuna eura, te su kreditne obaveze tvrtke, zajedno s kamatom i obavezama prema dobavljačima, premašivale iznos njene imovine. S druge strane, Jutarnji doznaje kako stanovi Milanovićevih roditelja više nisu pod hipotekom. Činjenica ostaje da su poslovi s nekretninama premijerove obitelji usko povezani s članicom NLB grupe. Nakon tog otkrića preostaje jedino vidjeti hoće li se rješavanja spora Hrvatske i Slovenije riješiti brže, ili su Milanovićevi odvojeni poslovi nebitni po međudržavne odnose, zaključuju Slovenske novice.

SONJA VLAHEK govorila je ponešto o ovoja aferi, pa je dobila otkaz u Hrvatskoj pošti. Pokušala je pojasniti kako kriminal nema stranke, već je ujedinjen.

Politologinja u Zagrebu Sonja Vlahek je iznjela sljedeće konstatacije: “Činjenica ostaje da su poslovi s nekretninama premijerove obitelji usko povezani s članicom NLB grupe. I tako, ušetalo dvoje hrvatskih umirovljenika u slovensku banku, predali papire, popili kavu i iz banke izašli s – 3,2 milijuna eura! Ne, nije bajka. Uvjeta su dva: 1. da se prezivaju Milanović i 2. da su roditelji Zorana Milanovića.

Šećer na kraju: NLB obitelj Milanović dokapitalizira i postane članicom Uprave – žena Roberta Jukića, predsjednika Uprave Hrvatske pošte, kojeg je na tu poziciju instalirao HDZ. Jukić je pod istragom DORH-a i USKOK-a zbog pljačke i uništavanja Hrvatske pošte. Ima još: tvrtku obitelji Milanović, uz Jukićevu ženu, dokapitalizirao je i postao članom Uprave i Stipe Marić. “- iznjela je javno u raspravi magistrica Vlahek.

Sada je doista jasno da Milanović i Karamarko nemaju što reći Bajiću i EPH WAZ medijima, jer oni su ih svo vrijeme štitili dok afera nije buknula u Sloveniji pa u EU. Zrela politička ličnost bila bi svjesna neopozive ostavke.
Udarno tim, fotto FB/www.udarno.com

Odgovori

Skip to content